Ook als u een laag inkomen of een uitkering heeft, verdient u goede zorg. De gemeente betaalt mee aan de collectieve zorgverzekering bij Menzis. En de verzekeraar geeft korting op de zorgpremie.

U komt hiervoor in aanmerking als u maximaal 120% van de bijstandsnorm verdient en weinig spaargeld heeft. Op www.meedoeninlingewaard.nl vindt u hier meer informatie over. U krijgt 5% korting op de basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekering. Verder ontvangt u een uitgebreide vergoeding voor onder andere brillen, fysiotherapie, tandartskosten en Wmo-bijdragen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Menzis accepteert iedereen in deze inkomensdoelgroep, zonder medische keuring. U ziet op www.gezondverzekerd.nl welke polis het beste bij u past. U kunt zich hier ook aanmelden als u aan de inkomensvoorwaarden voldoet.

Fysieke spreekuren

U kunt met vragen terecht op het spreekuur van Menzis op maandag 6 december en dinsdag 7 december. U bent beide dagen welkom van 9:30 tot 12:30 uur in de Oude Raadszaal, Langekerkstraat 17 in Huissen.

Digitale spreekuur

Met vragen kunt u van 22 november tot en met 31 december terecht op het digitale spreekuur. Via www.menzis.nl/zorgverzekering/garantverzorgd kunt u hiervoor een afspraak maken.