We hadden geïnteresseerden voor de plannen OBC Bemmel het liefst persoonlijk bijgepraat via een fysieke bijeenkomst. Door de huidige coronamaatregelen gaat dit helaas niet. We hopen dit begin 2022 alsnog te kunnen doen. Hierbij een overzicht van de laatste ontwikkelingen voor OBC Bemmel.

We gaan verder met de ontwikkeling van OBC Bemmel

De gemeenteraad heeft op 11 juni 2020 besloten dat er nieuwbouw komt in de buurt van OBC De Essenpas. Voor het gebied OBC Bemmel laten wij een stedenbouwkundig adviesrapport maken. De gemeente gebruikt dit ook als inbreng voor de ontwikkeling van  de gebiedsvisie Bemmel-Haalderen. Bent u aanwezig geweest bij één van de werktafels van de gebiedsvisie Bemmel-Haalderen? Heeft u daarbij opmerkingen en tips gegeven voor de plannen voor OBC Bemmel? Dan nemen we deze mee bij het opstellen van het adviesrapport. Begin 2022 geven wij u meer informatie over dit adviesrapport.

We hebben een architect gekozen voor de nieuwbouw van OBC Bemmel

Spring Architecten uit Rotterdam is als beste kandidaat geëindigd bij de Europese aanbesteding. Deze keuze hebben we gemaakt samen met het schoolbestuur. Via deze voorbeelden uit hun conceptontwerp krijgt u een beeld van hoe de nieuwe school eruit kan komen te zien. Het uiteindelijke ontwerp kan nog wijzigen ten opzichte van het conceptontwerp.

De plaats van de sporthal verandert in dit ontwerp

In het onderzoek uit juni 2020 staat de sporthal op een andere plaats. In het conceptontwerp van de architect staat de sporthal dichter bij de school. Daardoor is er meer afstand tussen de sporthal en de bestaande woningen aan de rand van Bemmel. Begin 2022 krijgt u ook hierover meer informatie.

Het conceptontwerp vanaf de kant van het sportveld en de parkeerplaats
Het conceptontwerp van bovenaf vanaf de Van Elkweg gezien

 

De gemeente en het schoolbestuur betrekken geïnteresseerden verder bij de verdere uitwerking van het ontwerp

Wij geven later nog meer informatie en vragen geïnteresseerden soms om advies. De architect is aan zet als het gaat om alle zaken voor het ontwerp.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Suzan Knols of Tom Spek via telefoonnummer (026) 32 60 111.