Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen. Iemand die iets bijzonders doet voor de samenleving. Bijvoorbeeld als vrijwilliger op het gebied van sport, kunst, cultuur of pleegzorg. Of iemand die zijn betaalde baan op een hele bijzondere manier invult. Door dingen te doen die verder gaan dan je mag verwachten in die functie. En die niet alleen het bedrijf of de instelling ten goede komen.

Vraag op tijd aan

Kent u iemand die een lintje verdient? Neem dan op tijd contact met ons op. De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Na uw aanvraag brengt de burgemeester advies uit aan de Commissaris van de Koning. Die stuurt het na beoordeling door naar het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit onafhankelijke college geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister. Wanneer de minister positief beslist, wordt de onderscheiding bij Koninklijk Besluit verleend. Een lange weg dus. Wilt u een onderscheiding voorstellen die uitgereikt moet worden tijdens ‘lintjesregen’
voor Koningsdag 2022, stuur de aanvraag dan vóór 1 juni 2021 in. Voor uitreiking tijdens een andere gelegenheid moet u het voorstel minimaal zes maanden van tevoren insturen.

Iemand voordragen?

Neem dan eerst contact op met Marjo Wemmers van het team Representatie. U kunt haar mailen via m.wemmers@lingewaard.nl of bellen op (06) 29 34 51 97. Zij kan aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding en uitleggen hoe u te werk moet gaan.  Op onze website vindt u ook alle informatie of ga direct naar het aanvraagformulier.

Volgende week zetten we op de gemeentepagina de decoreerden van dit jaar in het zonnetje.