Rondom Koningsdag krijgen vijftien inwoners van Lingewaard een koninklijke onderscheiding. Zij worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Nelly Kalfs heeft de vijftien inwoners op 26 april gebeld met het bericht dat zij voor hun verdiensten voor Lingewaard een lintje krijgen. Op woensdag 28 en donderdag 29 april reikt de burgemeester de onderscheidingen uit. De feestelijke, kleinschalige, ceremonies vinden plaats in Kasteel de Kinkelenburg.

Angeren

Mevrouw Arends-Bekken

Mevrouw Arends-Bekken ontvangt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor Harmonie St. Caecilia Angeren en voor de Zonnebloem in Angeren. 

 

 

 

De heer Polman

De heer Polman verdient een onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder meer volleybalvereniging Hexagon en voor zijn bestuurswerk bij het Dorpshuis in Angeren.

 

 

Bemmel

De heer Hermsen

De heer Hermsen krijgt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als penningmeester, onder meer voor de RK parochie, Stichting Maatschappelijke Gezondheidszorg Bemmel en Stichting Theaterkerk Bemmel.

 

 

 

De heer Meurs

De heer Meurs ontvangt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor onder meer Muziekvereniging UDI in Bemmel, de Stichting Muziekgezelschappen Bemmel en Stichting Theaterkerk Bemmel.

 

 

Doornenburg

Mevrouw Otters-Roelofs

Mevrouw Otters-Roelofs kan een onderscheiding tegemoet zien voor haar jarenlange inzet voor Vereniging Vrouwengilde Doornenburg. 

 

 

Gendt

Mevrouw Aarntzen-van de Sant

Mevrouw Aarntzen-van de Sant krijgt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor onder meer de kerk, Vluchtelingenwerk Nederland en Mensenrechtenorganisatie Amnesty International, afdeling Gendt. 

 

 

 

Mevrouw Janssen

Mevrouw Janssen ontvangt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de kerk, Stichting deBOL en Stichting de Minkhof in Bemmel, en IKC De Vonkenmorgen in Gendt. 

 

 

 

Mevrouw Verstege-Teunissen

Mevrouw Verstege-Teunissen verdient een onderscheiding voor haar jarenlange inzet als mantelzorger en als vrijwilliger voor de kerk. En voor haar inzet bij de Kunstuitleen in Gendt. 

 

 

 

De heer Viergever

De heer Viergever ontvangt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet bij diverse voetbalverenigingen, de Gendtse Winkeliersvereniging en de RK parochie.

 

 

Haalderen

Mevrouw Janssen-Rensen

Mevrouw Janssen-Rensen krijgt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de RK parochie in Haalderen en Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel.

 

 

Huissen

Mevrouw Dries-Michels

Mevrouw Dries-Michels ontvangt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor De Zonnebloem afdeling Huissen en de RijnWaal Zorggroep. En ook voor haar werk voor Stichting Pani en villa Joep.

 

 

 

De heer Jeurissen

De heer Jeurissen ontvangt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet, onder meer voor Stichting Vrienden van Huissen, Stichting voor Nationale en Stedelijke Evenementen Huissen, Stedelijke Muziekvereniging Huissen en het Exoduscomité.

 

 

 

 

De heer Kemperman

De heer Kemperman krijgt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand en de Zonnebloem afdeling Huissen.

 

 

 

Mevrouw Wezendonk-Huisintveld

Mevrouw Wezendonk-Huisintveld verdient een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor Welfare Huissen, Stichting Dorcas en Stichting Nachamu Nachamu Ami. 

 

 

 

De heer Zweers

De heer Zweers krijgt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor carnavalsgezelschap ‘De Kraonige Zwaone’, de Historische Kring Huissen en Stichting tot behoud Gilden Sint Gangulphus en Sint Laurentius.