De boosterprik is een extra prik zodat u goed beschermd blijft tegen corona. U kunt deze prik drie maanden na uw laatste vaccinatie krijgen. U bepaalt zelf of u deze extra prik wilt. Bent u aan de beurt voor een boosterprik? Maak dan zoveel mogelijk online een afspraak.  

De komende weken krijgt iedereen, die dat wil, de kans om een boosterprik te halen. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Bent u aan de beurt voor de boosterprik? Maak dan op www.coronatest.nl uw afspraak. Lukt het door de drukte niet om een afspraak te maken? Probeer het dan op een later tijdstip nog een keer.

Gebruik uw DigiD om online een afspraak te maken

U heeft uw DigiD nodig om online een afspraak te maken. Heeft u nog geen DigiD? Vraag die dan alvast aan. Kijk op www.digid.nl hoe u een DigiD kunt aanvragen. Na de aanvraag krijgt u uw persoonlijke DigiD binnen een paar werkdagen thuisgestuurd.

Hulp bij het maken van een online afspraak

Help elkaar bij het maken van een online afspraak voor de boosterprik. Bekijk bijvoorbeeld op www.uitlegprikafspraak.nl de uitlegfilm. Extra uitleg over het maken van een afspraak kunt u ook op www.rijksoverheid.nl/corona vinden. Komt u er niet uit? Vraag dan iemand uit uw omgeving om te helpen. Ook kunt u hulp vragen bij de bibliotheek. In Lingewaard kan dit elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Bemmel. Beschikt u niet over een computer? Dan kunt u gebruikmaken van een computer bij de receptie van het gemeentehuis. Daar wordt u ook geholpen met de online aanvraag. Hiervoor heeft u al wel een DigiD nodig.