Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden, vrienden of bekenden. Een mantelzorger kiest er niet voor om te gaan zorgen. Het overkomt je, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Met het jaarlijkse Mantelzorgcompliment willen wij onze waardering hiervoor laten zien. Het Mantelzorgcompliment voor volwassenen is een geldbedrag van € 140,00. Voor jongeren is het een cadeaubon.

Voorwaarden

U kunt het Mantelzorgcompliment aanvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

•    De mantelzorger verleent langer dan één jaar en meer dan acht uur per week mantelzorg.
•    De mantelzorger verricht taken die de zorgvrager zelf niet meer kan doen. Denk aan: huishoudelijke taken, administratie, persoonlijke verzorging, psychische begeleiding.
•    De mantelzorger is geen zorgvrijwilliger: u kunt niet op elk gewenst moment stoppen met mantelzorgen.
•    Per adres kan 1 compliment aangevraagd worden voor een volwassen mantelzorger.

Hoe kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen?

U kunt sinds 1 september en tot en met 31 oktober 2019 het Mantelzorgcompliment online aanvragen. De mantelzorgontvanger (degene die mantelzorg ontvangt) kan het Mantelzorgcompliment aanvragen. Inloggen is mogelijk via uw DigiD.

Kunt u de aanvraag online doen? Dan bieden wij u de mogelijkheid om de aanvraag met een medewerker van de gemeente te doen. Dit kan telefonisch in de maand oktober van maandag tot en met vrijdag. Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur via telefoonnummer (026) 32 60 111.