Wij zijn trots op Huissen, Bemmel, Angeren, Gendt, Haalderen, Doornenburg en Ressen. En wij zorgen ervoor dat alle kernen ook in de toekomst aantrekkelijk blijven. Wat moet er volgens u gebeuren om de kernen levendig te houden? Hoe houden we Lingewaard bereikbaar? En hoe zorgen we ervoor dat natuurgebieden behouden blijven? Samen met u maken we graag plannen. Dit doen we niet alleen, we willen graag iedereen zo veel mogelijk betrekken bij deze visie. Het uitgangspunt is dat iedere inwoner, ondernemer en bezoeker van de gemeente Lingewaard de mogelijkheid krijgt om mee te praten en ideeën te delen.

We gaan aan de slag met de omgevingsvisie: Levendig Lingewaard.

Wat vindt u eigenlijk van Lingewaard? Wilt u meedenken over de kern waar u woont, werkt, winkelt en recreëert? Wat goed is en moet blijven of wat er beter kan en aandacht verdient? De omgevingsvisie Levendig Lingewaard vertelt het verhaal van de toekomst van onze gemeente. Bijvoorbeeld over de bereikbaarheid per fiets, parkeren, gezondheid, de inrichting van de natuur en openbare ruimte en natuurlijk het woon- en winkelaanbod. De visie geeft bewoners, ondernemers, organisaties en de gemeente houvast in de ontwikkeling van de kernen in de gemeente. 

Daarom nodigen wij u uit met ons mee te denken

Iedere inwoner, ondernemer en bezoeker van Lingewaard kan meedenken over de toekomst van onze zeven kernen. Kom hiervoor naar de bijeenkomsten in Huissen op 17 oktober (zie kader) en Bemmel op 23 oktober. Voor de andere kernen schuiven we graag aan bij bijeenkomsten die er al zijn. Wij zien u graag voor een goed gesprek. 

Kom naar een bijeenkomst of bezoek onze bus

We nodigen u uit ook op 9 november bij onze oranje Volkswagenbus in de kernen Huissen, Angeren, Gendt en Bemmel. Meedoen? Of heeft u een idee voor Levendig Lingewaard? Kom naar de bijeenkomsten of ontmoet ons bij de bus! Geeft u liever uw input en ideeën vanuit huis? Wilt u meer weten over de bijeenkomsten? Reageert en kijkt u dan op de website: www.omgevingsvisielingewaard.nl 

Vragen of ideeën

Heeft u vragen of ideeën over de ontwikkelingen van de omgevingsvisie in Lingewaard? Bekijk de website www.omgevingsvisielingewaard.nl voor het laatste nieuws en meer informatie over de bijeenkomsten. Of neem contact op met kcc@lingewaard.nl en vermeld daarbij 'Omgevingsvisie'. U kunt ook bellen met (026) 326 01 11 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur).