Dit jaar reiken wij voor de achtste keer de monumentenprijs uit. De monumentenprijs van 2021 heeft betrekking op een prestatie in 2020. Kanshebbers zijn eigenaren van monumenten of organisaties die zich bezig houden met monumenten en/of landschapsbeheer.

Blijk van waardering 

Wij zijn trots op de monumenten in Lingewaard. Met de uitreiking van de monumentenprijs bedanken we de eigenaar of beheerder van een historisch pand. Dit pand werd in 2020 gerestaureerd of verval werd voorkomen. Soms leveren mensen op een andere manier een belangrijke bijdrage aan het behoud van monumenten. Zij maken ook kans op de Monumentenprijs. 

Aanmelden voor 1 augustus 2021

Kent u iemand die voor de Monumentenprijs in aanmerking komt? Meld hen of uzelf dan voor 1 augustus 2021 bij ons aan. Stuur een e-mail naar Joop de Blecourt via j.blecourt@lingewaard.nl met daarin:

  • een korte, krachtige omschrijving van de werkzaamheden in 2020
  • de reden waarom deze persoon de prijs moet krijgen
  • een aantal foto’s. 

Wij bespreken de aanmeldingen met de erfgoeddeskundige van het Gelders Genootschap. Nominatie vindt plaats op basis van dit advies.

Uitreiking september 

Wij reiken de prijs een week voor de Open Monumentendagen uit. Tijdens deze dagen op 11 en 12 september kunnen mensen dan kennis maken met de winnaar en genomineerden. De prijs bestaat uit een kunstwerk van een lokale kunstenaar en een geldbedrag.