Lingewaard heeft een nieuwe burgemeester. Donderdag 24 september, tijdens een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis in Bemmel, werd Nelly Kalfs geïnstalleerd. Zij volgt waarnemend burgemeester Josan Meijers op die sinds het vertrek van Marianne Schuurmans de ambtsketen droeg.

Nelly Kalfs, in Huissen geboren en getogen, werkte de afgelopen jaren als hoofdingenieur-directeur bij Rijkswaterstaat-Oost. Daarvoor werkte zij onder meer bij gemeente Amsterdam (hoofd verkeersonderzoek), Ministerie van Verkeer en Waterstaat (programmamanager bereikbaarheid) en als directeur bij Stichting Kijkonderzoek. De burgemeester is niet verbonden aan een politieke partij.

In deze coronatijd kan de burgemeester niet in korte tijd met veel inwoners tegelijk persoonlijk kennis maken. Zij laat daarom zogenaamde Zoom-sessies (via de computer, iPad of smartphone) organiseren. Wilt u als inwoner langs digitale weg met de nieuwe burgemeester kennismaken? Meld u dan aan via welkomburgemeester@lingewaard.nl. U ontvangt dan instructies en een link voor een Zoom-sessie met de burgemeester, later dit jaar.

Foto van moment dat Nelly Kalfs geïnstalleerd wordt.