We willen in Bemmel een nieuw ontmoetingscentrum realiseren. Een centraal gelegen, uitnodigende plek waar u als inwoner terechtkunt als u mee wilt doen aan een activiteit, een boek wilt lenen of de krant wilt lezen. We onderzoeken momenteel of we winkelcentrum De Assenburg kunnen ombouwen tot zo’n ontmoetingscentrum.

Makkelijk binnenlopen

Het idee is dat de Bibliotheek, Cultureel centrum De Kinkel en Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) verhuizen naar De Assenburg. Deze organisaties zitten nu nog in verschillende gebouwen verspreid over het centrum van Bemmel. Als zij samen in één gebouw zitten, wordt het voor inwoners veel gemakkelijker om binnen te lopen. En door samen te werken, ontstaan er allerlei nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor leuke initiatieven.

In gesprek

De gemeente voert momenteel gesprekken met De Kinkel, SWL en de Bibliotheek en hun huurders over een mogelijke verhuizing naar De Assenburg. Ook praten we met de ondernemers in De Assenburg en in Bemmel centrum over het ontmoetingscentrum.

DromenLab

We vinden het belangrijk om ook te horen wat anderen van de plannen vinden. Speciaal voor inwoners, bezoekers en winkeliers organiseert bureau De Plekkenmakers daarom een speciaal event. Half juni toveren zij De Assenburg om tot DromenLab. U bent van harte welkom om hier uw wensen en ideeën rond het ontmoetingscentrum Bemmel te delen. Meer informatie volgt binnenkort!

Resultaten na de zomer

We nemen de uitkomsten van de gesprekken en de verzamelde ideeën mee in de plannen voor het ontmoetingscentrum. Na de zomer willen we de resultaten presenteren.