Integraal Kindcentrum De Doornick krijgt een nieuw gebouw. Dat komt op de plaats van de huidige school te staan. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit onlangs besloten. Wethouder Helga Witjes: “Ik ben erg blij dat De Doornick over een paar jaar over een prachtig nieuw gebouw kan beschikken. En ook nog op de huidige vertrouwde plaats.”

Renovatie of nieuwbouw?

Een projectgroep met vertegenwoordigers van de school, kinderopvang en gemeente wilde in eerste instantie weten of renovatie van het gebouw haalbaar en logisch was. Ze gaven een architectenbureau de opdracht om dit te onderzoeken. Het bureau kwam tot de conclusie dat nieuwbouw beter is. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Het huidige gebouw is niet flexibel en sluit niet aan bij de visie van de school.
  • Het gebouw is niet efficiënt gebouwd. Het is een langgerekt gebouw. Verduurzamen van zo’n langgerekt gebouw is erg duur (veel gevel, dakoppervlakte etc.).

Hoe nu verder?

De school en de gemeente stellen nu samen een Programma van Eisen op Hierin staat aan welke eisen en wensen het nieuwe gebouw moet voldoen. Vervolgens maakt een architect een ontwerp en worden ruimtelijke procedures doorlopen. Dit gaat vanaf nu zo’n 1,5 tot 2 jaar duren. Daarna kan de bouw starten. Tijdens de nieuwbouw komt er tijdelijke huisvesting voor de school. We zorgen ervoor dat de kinderen ook dan veilig naar school kunnen gaan.