In de Nijmeegsestraat en de Markt in Gendt moet de wegconstructie en het riool vervangen worden. De werkzaamheden starten op 9 november en zijn medio 2021 gereed.

De BouwApp

Wilt u op de hoogte blijven van de rioleringswerkzaamheden in de Nijmeegsestraat? Download dan de BouwApp en volg het project!
Als gemeente gaan wij voor dit project ook een nieuw communicatiemiddel inzetten, de BouwApp. De BouwApp is een app die speciaal gemaakt is voor werkzaamheden in de bouw. U kunt in de app de planning zien en updates over het werk. 
De inzet van BouwApp op dit project is een proef. De BouwApp is een aanvulling op de andere communicatiemiddelen. Downloadt u hem ook? We horen graag wat u ervan vindt!
U kunt de BouwApp op de volgende manier installeren:

 • Download de BouwApp gratis in de appstore of Google playstore (Android, Apple of Windows) 
 • De app kunt u herkennen aan het gele helmpje 
 • Ga naar ‘Ontdek’ 
 • Zoek op ‘Reconstructie Nijmeegsestraat Gendt’
 • Selecteer project
 • Klik op ‘Volgen’ 

Elke keer wanneer wij een bericht plaatsen in de BouwApp komt er direct een berichtje (notificatie) op uw smartphone of tablet. Zo leest u het laatste nieuws over het project als eerst. 

Liever geen app installeren? Kijk dan voor de laatste updates op deze website
 

Werkzaamheden

De wegconstructie en het riool in de Nijmeegsestraat en de Markt zijn slecht. Daarom gaan we ze vervangen. Ook gaan we een extra regenwaterriool aanleggen. Via dit riool gaan we het schone regenwater afvoeren naar de sloot langs de Nijmeegsestraat, tussen Vleumingen en de Kruisstraat. Tegelijk gebruiken we deze werkzaamheden om de weginrichting te verbeteren.

Planning

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Er zijn in totaal 8 fases. De aannemer is op 9 november gestart met fase 1. We verwachten dat het werk half oktober 2021 klaar is.

Vanaf de Kruisstraat tot aan de Bernardstraat krijgt de Nijmeegsestraat asfalt. Bij het afronden van elke fase ligt er asfalt. Maar de laatste laag asfalt, met de gekleurde fietsstroken doen we dan nog niet. Dit doen we pas aan het eind van de werkzaamheden. Deze laag wordt dan in een keer aangebracht voor het hele stuk van de Kruisstraat tot de Bernhardstraat.

Werkzaamheden inrit Bataven

Ook bij de inrit van de Bataven moet de riolering vervangen worden. Daarom moeten we deze inrit een paar dagen afsluiten. Op 14 juli, 26 en 27 juli is het sportpark niet bereikbaar vanaf de Nijmeegsestraat. Dit geldt voor auto’s, maar ook voor voetgangers en fietsers. Het sportpark is met de fiets en te voet bereikbaar vanaf de Poelwijklaan. Er is daar ook parkeergelegenheid. De omleiding is met borden aangegeven.

Vakantie

Van 30 juli tot met 23 augustus heeft de aannemer vakantie. Ze werken dan niet. We zorgen ervoor dat alle aanwonenden tijdens de vakantie bij hun woning kunnen komen. De weg is niet open voor doorgaand verkeer.
 

Planning per straatdeel
 1. Afgerond: Fase 1 -

  9-11-2020 tot 18-12-2020 - Nijmeegsestraat van kruispunt Dorpsstraat tot Batouwestraat

 2. Afgerond: Fase 2 -

  4-1-2021 tot 26-3-2021 - Nijmeegsestraat van Batouwestraat tot Hendrik Braamstraat

 3. Afgerond: Fase 3 -

  2-3-2021 tot 9-4-2021 - Nijmeegsestraat van Hendrik Braamstraat tot en met Baron van Gendtlaan

 4. Afgerond: Fase 4 -

  29-3-2021 tot 18-5-2021- Nijmeegsestraat vanaf Baron van Gendtlaan tot en met Poelwijklaan

 5. Momenteel bezig: Fase 5 -

  22-4-2021 tot 31-7-2021 - Nijmeegsestraat vanaf Poelwijklaan tot en met Vleumingen

 6. Momenteel bezig: Fase 6A en 6B -

  6A: Markt vanaf Huis te Gendt tot opgang dijk, eind juli gereed.

  6B: Nijmeegsestraat vanaf Vleumingen tot en met inrit Bataven, eind juli gereed.

 7. Nog te doen: Fase 7 -

  1-9-2021 tot 15-10-2021 - Nijmeegsestraat vanaf de inrit Bataven tot Kruisstraat

 8. Nog te doen: Fase 8 -

  1-9-2021 tot 31-10-2021 - Kruispunt Nijmeegsestraat/Kruisstraat

Documenten

Niet alle documenten zijn toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Heeft u problemen met het lezen of begrijpen van de tekeningen? Stuur dan een mail naar de projectleider mevrouw Hoekstra via l.hoekstra@lingewaard.nl. Dan zorgen wij voor een oplossing op maat.