We leven in een tijd van stijgende energiekosten en stijgende prijzen. Het Rijk helpt mensen met een lager inkomen. Door een prijsplafond voor energietarieven, een noodfonds om afsluiting te voorkomen en een energietoeslag. Maar dat is niet altijd genoeg. De oorzaak van de hoge energiekosten is vaak een slecht geïsoleerde woning.

Isolatie van uw huis

De gemeente Lingewaard wil mensen met een lager inkomen helpen om energie te besparen. Met een goed geïsoleerd huis krijgt u de woning beter op temperatuur. En blijft de warmte langer binnen. Ook pakken we daarmee oorzaken van gezondheidsproblemen aan door tocht, vocht en schimmel. In 2050 willen we in Lingewaard energieneutraal zijn.


Kijk of u in aanmerking komt

Met ‘Operatie Isolatie’ komt u in aanmerking voor gratis isolatie van vloer, dak of spouw. Voorwaarde is wel dat u een koopwoning van vóór 2003 heeft. En uw inkomen mag maximaal 130% van het sociaal minimum bedragen. Ga naar www.lingewaard.nl/operatieisolatie, kijk of u in aanmerking komt en meld u aan. Het bedrijf De Energiebespaarders neemt dan contact met u op. Het gaat om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Samen met u bespreken zij de mogelijkheden om uw woning (verder) te isoleren. Een gecertificeerd bedrijf voert de werkzaamheden uit. Natuurlijk op een moment dat het u goed uitkomt.