Zes inwoners van Lingewaard hebben afgelopen zaterdag de ‘Orde van de Vlinder’ ontvangen. Burgemeester Nelly Kalfs hing de onderscheiding om tijdens de sleuteloverdracht voor de carnaval. De overdracht was dit jaar bij de 55-jarige carnavalsvereniging AKG De Narrenpoel in Angeren.

Liesbeth Willems, Geert Claassen, Michel Janssen, Twan Fölker, Corry Kuijer en Marie-Louise Verwey-Koeleman kregen de ‘Orde van de Vlinder’ voor hun jarenlange inzet voor hun carnavalsvereniging.

Liesbeth Willems

Liesbeth is jarenlang zeer betrokken geweest bij De Geintrappers in Bemmel. Eerst bij de Kinkeltjes waar ze vijf jaar trainster was. Later in diverse commissies. Zoals de prinsencommissie, kledingcommissie en de sinterklaascommissie.   De laatste jaren was ze secretaris in het bestuur.

Geert Claassen

Geert was in het verleden heel actief bij C.V. De Riensplitsers in Doornenburg. Toen de carnavalsvereniging in 2016 stopte, besloot Geert om het carnaval in ‘’t Waotergat’ voort te laten bestaan. Hij was grondlegger van de huidige Stichting Doornenburgse Carnaval.

Michel Janssen

Michel is een onmisbare schakel bij AKG De Narrenpoel in Angeren. Hij doet mee in een loopgroep, bouwt praalwagens, was prins en spreekstalmeester. Mede door hem werd het 55-jarig jubileum van De Narrenpoel een onvergetelijk spektakel. Ook is hij één van de organisatoren van een nieuw evenement, de halfvastenoptocht.

Twan Fölker

Twan is sinds 1993 actief bij de Durpklinkers in Haalderen. In 2021 werd hij penningmeester van CV De Kleibakkers. Twan en zijn vrouw waren in 2020 het prinsenpaar van ‘’t Baggergat’. Nu zit hij in de Raad van Elf, treedt hij samen met Henri op als ‘Duo de Twerries’ en zit hij al jaren in de oliebollencommissie.

Corry Kuijer

Corry is sinds de jaren ’80 actief bij het Gendtse carnaval. Ze zwaait sinds jaar en dag de scepter van de prins en jeugdprins. Ook de linten aan de ‘Sleutel van Gendt’ zijn van haar hand. Daarnaast was Corry actief bij het schoolcarnaval, heeft ze jarenlang gejureerd bij de verlichte optocht en staat ze de organisatie altijd met raad en daad bij.

Marie-Louise Verwey-Koeleman

Marie-Louise verzorgt al vele jaren het kapsel van de prinsessen. Dankzij haar zien ze er altijd geweldig uit. Ook de prinsen en andere hoogheden kunnen bij haar terecht voor een frisse coupe. Rond carnaval is de etalage van haar salon een vrolijke boel met rode en witte banieren.