Lingewaard steunt het plan voor een plek waar bezoekers de (glas)tuinbouw kunnen beleven. Een ontdekkingscentrum om de tuinbouw te proeven, te ervaren en te testen. En vooral een plek om te genieten en te ontspannen. Er zijn ideeën voor een hotel, een meeting point en een restaurant. En verder een solar parking, kassen, vertical farming en een tuin. Het is de bedoeling dat het een ruim centrum wordt van zo’n acht hectare groot. De precieze plek waar het belevingscentrum zou kunnen komen, is nog niet bekend.

Experience

Het project draagt tot nu toe de naam Experience the Horticulture NEXTgarden. De regio Arnhem – Lingewaard – Nijmegen wil hiermee de (glas)tuinbouw beleefbaar maken voor een groot publiek. Het college is 1 juni akkoord gegaan om verder te gaan met de plannen. De gemeente gaat samenwerken met verschillende partners. Zoals vertegenwoordigers van Greenport Arnhem Nijmegen, de Stichting Stimulering Tuinbouwontwikkeling Overbetuwe en Liemers (STOL), Park Lingezegen, scholen en Visit Arnhem Nijmegen.

Inspiratieboek

Er ligt nu een inspiratieboek met ideeën die verder uitgewerkt gaan worden. Dit gebeurt in overleg met geïnteresseerde marktpartijen, zoals investeerders, onroerend goed partijen en andere ondernemers. Eerst gaan we op zoek naar deze marktpartijen. Omdat we samen met deze partners het project mogelijk willen gaan maken. Wanneer we de partijen gevonden hebben, gaan we de plannen verder invullen. Dan betrekken we ook inwoners en ondernemers hierbij.