Al lange tijd zijn er plannen voor woningbouw in het gebied rond het oude gemeentehuis in Gendt aan de Markt bij de dijkopgang. In het verleden hebben we verschillende ontwerpen gemaakt die de eindstreep niet hebben gehaald. Twee jaar geleden keurde het college van burgemeester en wethouders de ideeën voor een nieuw plan goed. Daarbij heeft het college richtlijnen gegeven voor vooral de hoogte van de nieuwbouw.

Nieuw ontwerp

Wij hebben de plannen verder uitgewerkt tot een ontwerp dat enthousiast is ontvangen. Het oude gemeentehuis blijft voor een groot deel behouden. Het wordt verbouwd tot twee woningen. Het achterste deel van het oude gemeentehuis wordt gesloopt. Richting de dijkopgang komt een gebouw met veertien appartementen. De uitstraling van het nieuwe gebouw is een knipoog naar de fabrieken die vroeger langs de rivieren stonden. Het verwijst vooral naar de schoenfabriek, die vroeger in het bestaande gebouw zat.

Hoe verder?

Voor het nieuwe appartementencomplex moeten we een nieuw bestemmingsplan maken. Voor de verbouwing van het bestaande gebouw hoeft dit niet. Hiervoor moeten we wel een omgevingsvergunning aanvragen. Daarna heeft u de mogelijkheid om op de plannen te reageren. De verbouwing van het bestaande gebouw kan misschien dit jaar beginnen. De bouw van de appartementen misschien volgend jaar.