Restafval is het afval dat overblijft nadat u de herbruikbare grondstoffen goed heeft gescheiden. Dus als het goed is heeft u maar weinig restafval. Restafval bestaat uit bijvoorbeeld chipszakken (met aluminium binnenlaag), doordrukstrips, stofzuigerzakken, sigaretten- en sigarenpeuken, lege en uitgeharde verfblikken, lege spuitbussen, gekoeld openhaardas (in een zak), kattenbakkorrels (in een zak), luiers en incontinentiemateriaal.

Beter scheiden loont

Restafval wordt verbrand, het is daarmee de duurste afvalstroom die de gemeente heeft. Dus afval zoveel mogelijk scheiden is goed voor het milieu (grondstoffen kunnen namelijk worden hergebruikt) én bespaart kosten. Voor het aanbieden van de grondstoffen oud-papier, PMD en GFT worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Aanbieden van restafval

Bewoners laagbouw-woningen hebben aan huis een minicontainer voor restafval. Per keer dat u deze container aanbiedt om te laten legen, betaalt u een vast tarief . Bekijk de ophaaldagen in MijnAfvalwijzer. Na het invullen van uw postcode ziet u direct op welke dag uw afval wordt opgehaald.

Bewoners van hoogbouw-woningen moeten het restafval zelf wegbrengen naar een ondergrondse of een bovengrondse verzamelcontainer. Om de klep van de ondergrondse verzamelcontainer voor restafval te kunnen openen, heeft u een pasje nodig. Elke keer dat u de klep opent worden extra kosten in rekening gebracht.

De kosten kunt u vinden bij de tarieven gemeentelijke belastingen en leges.

Heeft u gevonden wat u zocht?