De gemeente Lingewaard doet mee aan een proef voor het online verlengen van een rijbewijs of het aanvragen van een categorie-uitbreiding. Daar zijn wel meerdere voorwaarden aan verbonden. Zo hebt u bijvoorbeeld een Android-toestel of iPhone met NFC-chip en een DigiD-app nodig.

Heeft u al een Nederlands rijbewijs en wilt u dit verlengen of uitbreiden met een categorie? Dat kan volledig online via de website van RDW. De kosten hiervoor zijn € 48,15 (exclusief de kosten voor fotografie). De RDW regelt de aanvraag. U kunt uw nieuwe rijbewijs al na 2 werkdagen bij ons ophalen. Daarvoor moet u wel een afspraak maken.

Hoe de online aanvraag precies werkt, kunt u zien op de instructievideo van de RDW(externe link). Lees ook de voorwaarden hieronder.

Online verlengen rijbewijs

Afhalen na 2 werkdagen

U kunt uw nieuwe rijbewijs na 2 werkdagen bij ons ophalen. Daarvoor moet u wel een afspraak maken. Dat kunt u het beste doen nadat de aanvraag bij de RDW is afgerond.

Voorwaarden

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP) van gemeente Lingewaard.
  • De aanvraag gaat om een verlenging van het rijbewijs of een categorie-uitbreiding.
  • U bent bij een RDW erkende fotograaf(externe link) geweest voor het maken van een digitale foto.
    Let op! U moet hiervoor nieuwe foto's laten maken. Heeft u nog foto's? Dan kunt u die helaas niet gebruiken.
  • U heeft van de RDW een bevestiging ontvangen dat u online uw rijbewijs kunt aanvragen.
  • U heeft een DigiD app(externe link) waarmee een eenmalige controle(externe link) van uw identiteitsbewijs is gedaan. Deze app werkt op zowel een Android smartphone (versie 6.0 of hoger) als op een iPhone (model 7 of hoger en iOS versie 13) met NFC-lezer.
  • Moet u medisch gekeurd worden? Laat de keuring(externe link) doen voordat u uw rijbewijs online verlengt. Dit geldt ook voor het bijschrijven van code 95 op uw rijbewijs. U ontvangt een bericht van het CBR wanneer u uw rijbewijs kunt aanvragen.