Update 12-02-2020: We zitten vol, aanmelden is daarom niet meer mogelijk.

Voor het zesde jaar op rij zoekt de Gemeente Lingewaard verenigingen die als rivierjutter afval opruimen aan de oevers en uiterwaarden van de Waal, de Rijn en de Linge. Hiervoor krijgen zij een vergoeding van €300,-. De afgelopen jaren zien we de oevers van onze rivieren steeds schoner worden, met dank aan alle verenigingen!

Doe mee

Wij nodigen verenigingen uit Lingewaard uit om een stukje van de uiterwaarden van de Waal op te schonen op zaterdag 21 maart, wanneer ook de landelijke opschoon dag van NederlandSchoon is, of op zaterdag 4 april langs de Linge en de Rijn. Voor het opschonen van een vastgesteld tracé langs de rivier ontvangt elke deelnemende  vereniging een financiële vergoeding van € 300,-. De vereniging stelt zelf een groep samen van enthousiaste personen die het tracé willen opschonen. De gemeente zorgt voor alle materialen en voert het afval netjes af.

Ook in het najaar van 2020 bestaat de mogelijkheid om twee keer met uw vereniging als rivierjutters op te ruimen langs de Rijn, de Waal en de Linge. Informatie over het aanmelden voor de acties in het najaar volgt later. Verenigingen die zeker willen zijn van deelname in het najaar doen er goed aan zich nu alvast aan te melden.

Aanmelden

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk, we zitten vol.