De levenskwaliteit van inwoners in de regio verbeteren door zorg en welzijn dichterbij te brengen. Daaraan werken gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard (SWL), Rijnstate en Health Valley samen. Vanuit het Europese project dRural bouwen we een gebruiksvriendelijk, regionaal, digitaal platform met de naam ‘Samen Kwiek’. We willen dat mensen zich gezonder en fijner voelen. Daarom is het belangrijk dat zorg en welzijn (bijvoorbeeld het sociaal domein, huisartsen, fysiotherapeuten en het ziekenhuis) beter samenwerken. Zo voorkomen we dure (ziekenhuis)zorg.

Partijen kunnen nu aansluiten

Gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard (SWL), Rijnstate en Health Valley hebben samen de basis van het platform bedacht. Nu komt het moment waarop andere partijen uit de gezondheidszorg, zoals zorgorganisaties en bedrijven, mee kunnen doen. Zij kunnen zich inschrijven vanaf 1 oktober. Een externe commissie beoordeelt de inschrijvingen. Partijen die mee mogen doen, ontvangen hiervoor een Europese subsidie van € 5.000 of € 50.000. Dit is afhankelijk van de bijdrage aan het platform.

Informatieavonden

We organiseren twee informatiebijeenkomsten over Samen Kwiek. Deze bijeenkomsten zijn bestemd voor partijen uit de gezondheidszorg die interesse hebben in deelname aan het platform. Op dinsdag 27 september van 19.30 tot 21.30 uur is er een informatiebijeenkomst in de Theaterkerk in Bemmel. Onder andere wethouder Aart Slob is hierbij aanwezig. Op woensdag 28 september is de informatiebijeenkomst op hetzelfde tijdstip online te volgen. We gaan met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van het nieuwe platform en hoe partijen kunnen deelnemen. Aanmelden kan via info@samenkwiek.nu.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Samen Kwiek(externe link).