Sinds 2 september stelt het rijk weer subsidie beschikbaar voor het aanbrengen van woningisolatie. 

Als u twee of meer isolatiemaatregelen uitvoert (zoals spouwmuur-, vloer- of dakisolatie) dan kunt u ongeveer 20% subsidie krijgen. Ook het aanbrengen van duurzaam glas valt onder de maatregelen.

Verwarming zorgt voor grootste energieverbruik

Nederlandse huishoudens geven per maand gemiddeld één maandsalaris uit aan energie. Verwarming vormt bij de meeste huishoudens het grootste aandeel van het totale energieverbruik. Dit betreft  zo’n 60% van het totale verbruik. Door de woning goed te isoleren kunt u dus flink op uw energierekening besparen. Dit is ook goed voor het milieu én het verhoogt het wooncomfort.

In aanmerking komen voor subsidie

Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie? Dan moeten de maatregelen na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd en betaald. Het rijk stelt ook subsidie beschikbaar voor aanvullende maatregelen. Bijvoorbeeld voor het inregelen van de verwarming en de aanschaf van een slimme thermostaat. Naast het isoleren van uw woning zijn er natuurlijk tal van andere maatregelen die u kunt nemen voor een duurzamer thuis. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van zonnepanelen of een warmtepomp. Voor informatie over deze en andere duurzame maatregelen en subsidies kunt u terecht bij het Energieloket. 

Energieloket Lingewaard

Bij het Energieloket Lingewaard kunt u al uw vragen over subsidie- en financieringsmogelijkheden stellen. Daarnaast informeert het Energieloket onder andere over energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en gasloos wonen. U bent van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren. Deze zijn afwisselend in Bemmel, Huissen en Gendt.

Meer informatie

Kijk op www.energieloketlingewaard.nl voor de locaties en openingstijden. U kunt daar ook direct uw vraag te stellen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Spreekuren oktober

In oktober kunt u de volgende inloopspreekuren bezoeken:

  • 3 oktober 09.30 - 11.30 Cultureel Centrum de Brink Wagenweg 12, Huissen
  • 9 oktober 14.00 - 16.00 Stichting Welzijn Lingewaard Cuperstraat 9, Bemmel
  • 16 oktober 09.30- 11.30  Hof van Breunissen Kloosterplein 4, Gendt