Standplaats: Bemmel | Opleidingsniveau: HBO

Minimaal aantal uren per week: 32 | Maximaal aantal uren per week: 

Maandsalaris: 4.048 | Salaris niveau: 9

Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast

 

Vergunningverlener Evenementen en Horeca

In verband met het ontstaan van twee vacatures binnen het cluster Vergunningen van het team VTH zijn wij op zoek naar twee collega’s die het cluster komt versterken.

Vind je het uitdagend om juridisch bezig te zijn maar haal je ook plezier uit de contacten met ondernemers en organisatoren die evenementen organiseren in onze gemeente? Dan is dit jouw functie. Dus… wat houd je tegen om te solliciteren?

Wie zijn wij?

Het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving bestaat uit vier clusters. Handhaving, Juridisch,  Openbare Orde en Veiligheid en Vergunningen. Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen  van beleid, het verlenen van vergunningen, het houden van het toezicht op het gebied van de openbare orde en veiligheid, Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en Bijzondere Wetten (BW).

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener ben je verantwoordelijk voor het gehele traject van de vergunningverlening. Jij bent het interne en externe aanspreekpunt en ook de inhoudelijke regievoerder over het proces. Vanaf de intake met ondernemers en inwoners tot aan de uitgifte van de vergunning. Dit doe je voor evenementen- en voor drank- en horeca-aanvragen.

Taakonderdeel evenementen

 • Je kent de mogelijkheden uit de APV en je hebt contact met organisatoren om evenementen in onze gemeente mogelijk te maken;
 • Je zoekt enerzijds naar de mogelijkheden binnen de regels en veiligheidseisen en anderzijds naar de wensen van de organisator;
 • Je hebt contact met diverse adviseurs (bijvoorbeeld politie en brandweer) over veiligheidseisen;
 • Je weet dit goed samen te brengen en te vertalen in de vergunning.

Taakonderdeel horecavergunningen

 • Voor de uitvoering van de Drank- en Horecawet heb je contact met horecaondernemers en verenigingen of stichtingen;
 • Je geeft informatie en zorgt er samen met hen voor dat ze beschikken over de juiste vergunningen;
 • Bij het vestigen van een horecabedrijf neem je proactief contact op en bespreek je samen door wat er nodig is om tot een vergunning te komen.

Evenementen in coronatijd?

Omdat de evenementen nu nog even niet kunnen plaatsvinden, zal de functie in de eerste periode wat anders ingevuld gaan worden. Mocht je al ervaring hebben met het verlenen van evenementen- en  horecavergunningen dan zal de eerste periode met name bestaan uit verbeteren van processen en formats.

Wie zoeken wij?

Je hebt tenminste hbo werk- en denkniveau en een voor de functie relevante opleiding. Je toont ondernemerschap en denkt in mogelijkheden. Als iets niet kan, dan zoek je proactief naar alternatieven. Dit doe je binnen de bestaande wetgeving en beleidsregels. In je communicatie weet je een goede balans aan te brengen tussen enerzijds vriendelijkheid en meedenken en anderzijds duidelijkheid en standvastigheid. Samenwerken is voor jou een vanzelfsprekendheid. Je weet je werk goed te plannen waarbij je ook de nodige flexibiliteit houdt om in te spelen op (urgente) klantvragen.

Heb jij minder ervaring dan wij vragen? En wel de ambitie en competenties die horen bij een functie als Vergunningverlener? Solliciteer dan vooral, wij ondersteunen jou graag in de vorm van studie en coaching.

Contract

 • Een uitdagende baan voor 32 tot 36 uur per week bij de gemeente voor één jaar;
 • Bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden krijg je van ons een vast contract;

Salaris

 • Een fulltime bruto maandsalaris van maximaal € 4.048,- (functieschaal 9);
 • Bovenop je salaris krijg je van ons een vrij te besteden budget van 17,05% op jaarbasis. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor het vergoeden van reiskosten, het volgen van een studie of het kopen van extra verlof;

En wat nog meer?

Lingewaard beschikt over een vernieuwd gemeentekantoor met flexibele (samen)werkplekken. De gemeente biedt je de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, cursussen of seminars om jouw ontwikkeling optimaal te stimuleren. Ook heb je de mogelijkheid om jouw eigen werktijden en werklocatie te bepalen en kun je gratis deelnemen aan verschillende sportactiviteiten zoals een bootcamp, boksen of yoga.

Meer weten of direct solliciteren?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil je solliciteren voor de functie Vergunningverlener? Dit kan tot en met 18 maart 2021 via www.werkeningelderland.nl. De digitale sollicitatiegesprekken staan ingepland voor 24 en 30 maart 2021. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hanny Vogel (teammanager) via 026 32 60 111.

Past deze vacature niet helemaal bij jou of ben je op zoek naar iets anders? Kijk dan eens op deze pagina voor meer vacatures van de gemeente Lingewaard. Of volg ons via LinkedIn om op de hoogte te blijven van onze gemeente en toekomstige vacatures.

Door te solliciteren op deze functie stem je ermee in dat wij persoonsgegevens op jouw (digitale) cv en motivatie verwerken. Heb je de functie niet gekregen? Dan verwijderen wij jouw gegevens binnen 4 weken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.