De gemeente vindt het belangrijk om inwoners te helpen die zorg nodig hebben of niet genoeg inkomen hebben om rond te komen. Lingewaard geeft daarom elk jaar veel geld uit aan mensen die afhankelijk zijn van uitkeringen en zorg.

Misbruik door bedrijven, instanties of personen

Helaas zijn er bedrijven, instanties of personen die hiervan met opzet misbruik maken. Zij declareren bijvoorbeeld niet gemaakte kosten, maken valse rekeningen op, buiten mensen uit of liegen over hun inkomen. Doordat zij frauderen, komt het geld niet terecht bij de mensen die de steun van de gemeente nodig hebben. Dit kan écht niet!

Wij willen dat u erop kunt vertrouwen dat mensen die zorg nodig hebben de juiste zorg krijgen. Maar ook dat uitkeringen goed terecht komen. Wij vertrouwen erop dat u het ons laat weten als u ziet, hoort of denkt dat bedrijven, instellingen of personen onterecht geld van ons krijgen. 

Meldpunt fraude

Vermoedt u dat misbruik wordt gemaakt van gemeenschapsgeld? Twijfel dan niet. Ga dan naar het Meldpunt fraude. Op onze website vindt u een formulier waar u misbruik kunt melden. Wij gaan vertrouwelijk met uw informatie om. Ook controleren uw melding altijd heel precies voordat we in actie komen.