De herfst is weer begonnen. Daarom zetten wij bladkorven in straten waar bomen staan die veel blad verliezen. In totaal plaatsten we in de hele gemeente 112 bladkorven. Op onze website leest u waar de korven staan.  De korven maken wij regelmatig leeg. Begin december halen we halen de bladkorven op zijn laatst weer weg.

Wat mag er in de bladkorven?

In de bladkorven mag u gratis het blad gooien die van gemeentelijke bomen afkomen en in uw tuin vallen. 
Tuin- en snoeiafval, zoals gesnoeide takken of gerooide struiken, mogen niet de in de bladkorf. Dit kunnen we namelijk niet samen met het blad verwerken. En dat kost weer extra geld. 

Gele en rode kaarten

Wij gebruiken gele en rode kaarten om ervoor te zorgen dat bewoners de bladkorven alleen voor bladafval gebruiken. Bij verkeerd gebruik, hangen wij een gele kaart aan de bladkorf. Als hierna nog steeds ander afval dan blad in de korf komt, dan vervangen wij de gele kaart door een rode kaart. De bladkorf halen wij dan binnen 1 week weg. 

Wat doet de gemeente?

Wij helpen ook met het opruimen van het blad. Dat doen wij regelmatig met een zuigcombinatie. Deze zuigt het blad op dat op de openbare weg ligt. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de bladinzameling in bladkorven? Neem dan contact met ons op via gemeente@lingewaard.nl of via (026) 32 60 111.