De afgelopen 5 jaar hebben inwoners van de Zilverkamp in Huissen samen met gemeente Lingewaard, Waardwonen en SWL gewerkt aan verschillende wijkverbeteringsprojecten. Doel van het Wijkontwikkelingsplan de Zilverkamp 2018-2023 was om van de Zilverkamp weer een aantrekkelijke en toekomstbestendige wijk te maken. 

De inwoners hebben samen veel voor elkaar gekregen! Van het uitgeven van een wijkkrant, het plaatsen van boekenkastjes en het maken van een mozaïekbank tot het opknappen van speeltuinen en de realisatie van een wijkhuiskamer: het Zilverhuus. Bijna alle projecten uit het plan zijn of worden uitgevoerd. Hoogtepunt was het wijkfeest rond het 50-jarig bestaan van de Zilverkamp, georganiseerd voor en door buurtbewoners. Het Wijkontwikkelingsplan loopt dit jaar af. Wel werkt de gemeente nog aan de revitalisering en verduurzaming van de wijk. Dat doen we samen met bewoners.

Gemeente Lingewaard is trots op de mooie acties en projecten die samen met de inwoners van de Zilverkamp zijn gerealiseerd.