In Lingewaard vindt u een aantal bijzondere plekken en bezienswaardigheden. Een overzicht van alle bezienswaardigheden en activiteiten vindt u op onze toeristische website Bezoek de Betuwe(externe link)

Rivierengebied en Uiterwaarden

Struinen in de uiterwaarden

Gemeente Lingewaard ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort, aan de splitsing van de Rijn in Waal en Neder-Rijn/Pannerdensch Kanaal en die zich als Neder-Rijn bij Huissen weer opsplitst in de IJssel. Vanaf de dijken is het uitzicht over het water en het land vaak indrukwekkend. Hoogtepunten zijn de Gendtse buitenpolder, de Bemmelse Waard, de Roswaard en de Klompenwaard bij Doornenburg. Ook de wielen, ook wel waaien genoemd, die voorkomen in de Angerense, Haalderense en Huissense uiterwaarden zijn een bezoekje waard. 

Fort Pannerden 

In 2023 verkozen tot ‘Mooiste fort van Nederland’. Spannend, verrassend en schitterend gerestaureerd. Dat is Fort Pannerden. Het fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt verborgen onder de aarde, maar is vijf verdiepingen hoog. Vanaf het dak heb je een spectaculair uitzicht. Sinds 26 juli 2021 staat Fort Pannderen, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook heeft het fort horeca met daarbij een terras aan het water. Meer informatie(externe link)

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg

Dit middeleeuwse kasteel wordt wel de grootste en mooiste middeleeuwse voorburcht van Nederland genoemd. Achter de deuren van het poortgebouw en de stevige weermuren bevinden zich rond het ruime binnenplein onder andere een boerderij, een kapel en een woontoren. Er worden rondleidingen verzorgd. Meer informatie en reserveren(externe link)U kunt ook overnachten in de bed & breakfast bij het kasteel(externe link)

Stadsmuseum “Hof van Hessen”

Het stadsmuseum "Hof van Hessen" in Huissen is de moeite waard. In het museum is een permanente tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Huissen. Naast die permanente tentoonstelling zijn er elk jaar drie tot vier wisseltentoonstellingen met elke keer een ander thema. Ook kan er op verzoek door de Historische Kring Huessen een rondwandeling worden verzorgd. Meer informatie(externe link).

Tuinbouwmuseum De Hofstèèj 

Druivenkassen

Kenmerkend voor Lingewaard is de tuinbouw. Bent u geïnteresseerd in de oude druivencultuur? Dan is er in Huissen het tuinbouwmuseum De Hofstèèj. Het museum is gelegen aan de Boskoops Glorie in Huissen. Krijg een rondleiding door de kassen en krijg uitleg over de oude druivencultuur.

Heeft u gevonden wat u zocht?