Helpt u graag bij het veilig houden van uw buurt? Start dan een buurtpreventiegroep via WhatsApp. Of sluit aan bij een bestaande groep. In een buurtpreventiegroep zitten buurtbewoners en één of meer beheerders. Zo houden buurtbewoners samen een oogje in het zeil. Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij eerst 112 en stuurt daarna een bericht in de groepsapp. Zo is iedereen op de hoogte van de verdachte situatie en kan de politie tot eventuele actie overgaan. In Lingewaard zijn al verschillende buurtpreventiegroepen.

Meld u aan

Wilt u deelnemen aan een Buurtpreventiegroep in uw buurt? Informeer bij uw buren of kijk op www.wabp.nl(externe link) of er een groep actief is in uw buurt. Volg de stappen op de website. De beheerder van de groep neemt vervolgens rechtstreeks contact met u op om u toe te voegen. Is er nog geen WhatsApp Buurtpreventiegroep bij u in de buurt? Op de website van wabp(externe link) kunt u informatie vinden en een nieuwe groep starten.

Werkwijze en regels

Het is belangrijk om goed samen te werken in een buurtpreventiegroep. Daarom zijn er een aantal regels(externe link) waaraan u zich moet houden. Zo is de buurtpreventiegroep alleen bedoeld voor het delen van informatie over de veiligheid in uw buurt en niet voor sociale doeleinden. 

Registreren van een buurtpreventiegroep

Bent u beheerder van een buurtpreventiegroep? Registreer dan uw groep op wabp.nl(externe link). Dat is belangrijk zodat potentiele nieuwe leden de groep kunnen vinden. Ook kunt u via de website of de Facebookgroepen van Stichting WABP in contact staan met andere beheerders uit heel Nederland om informatie en tips uit te wisselen.

N.B. Als gemeente registeren we uw gegevens niet. Wel kan de gemeente bij wabp.nl(externe link) de gegevens van de beheerders opvragen voor informatiedoeleinden.

Burgernet

Via Burgernet krijgt u berichten die belangrijk kunnen zijn voor de buurtpreventiegroepen. Ontvangt u een Burgernetbericht dat betrekking heeft op uw wijk? Informeer dan direct uw groep! Burgernet en WABP zijn niet aan elkaar gekoppeld. Meld u hier aan voor Burgernet(externe link).