In Lingewaard kunt u prachtig fietsen en wandelen. Bijvoorbeeld over de dijken of door de uiterwaarden.

Fietsen

Gemeente Lingewaard ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort. De gemeente ligt aan de splitsing van de Rijn in Waal en Neder-Rijn/Pannerdensch Kanaal en die zich als Neder-Rijn bij Huissen weer opsplitst in de IJssel. Hoe heerlijk is het niet om te fietsen over de dijken langs de Waal en Pannerdensch kanaal, om even verderop uit te rusten op een bankje. U kunt hier heerlijk turen over het water of de groene uiterwaarden. Lingewaard is opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk en veel fietsroutes gaan dan ook door onze gemeente.

Bekende fietsroutes zijn:

Ook het recreatieve fietspad langs de Linge is de moeite waard. 7 km lang fietst u ongestoord door de ongerepte natuur. U start vanaf de Karstraat op de grens van Huissen en Bemmel en fietst via Haalderen en Gendt tot aan het kasteel in Doornenburg. 

Bekijk en download alle fietsroutes in Lingewaard

Wandelen

U kunt ook heerlijk wandelen in de gemeente Lingewaard. Wandelend over de dijken of struinend door de uiterwaarden, ziet u telkens weer wat nieuws. Loop bijvoorbeeld eens de wandelroute door de Gendtse polder (8km) of loop het Steenoven- en Hofstedepad (11 km).

Bekijk en download alle wandelroutes in Lingewaard