Heeft u een handicap met een permanent of progressief karakter? Dan kunt u in het kader van de Wegenverkeerswetgeving in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Europese gehandicaptenparkeerkaart

De Europese gehandicaptenparkeerkaart geldt voor Nederland, Oostenrijk, België, Duitsland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Finland, Liechtenstein, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Griekenland, Italië, Ierland, IJsland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en Zweden.

Er wordt onderscheid gemaakt in:

  1. De bestuurderskaart
  2. De passagierskaart

Beide kaarten zijn persoonsgebonden.

Bestuurderskaart en/of passagierskaart

Er wordt onderscheid gemaakt in een bestuurderskaart en een passagierskaart. Bent u gehandicapt en bestuurt u zelf een auto, dan kunt u een verzoek indienen voor de afgifte van een bestuurderskaart. Met deze kaart kunt u een auto op een algemene gehandicaptenparkeerplaats parkeren.
Als u voor vervoer van anderen afhankelijk bent, dan kunt u een passagierskaart aanvragen. Met deze kaart kunt u op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren. Deze kaart is persoonsgebonden. U kunt deze alleen gebruiken indien u gehandicapt bent en wordt vervoerd. Tevens is het mogelijk om een kaart aan te vragen met zowel de vermelding "bestuurder" als "passagier". 

Kosten

Wanneer u voor het eerst een kaart aanvraagt en er is een positieve indicatie, betaalt u € 81,-.

Wat u moet doen

U kunt contact opnemen met het team Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente Lingewaard. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 12.30 uur via telefoonnummer (026) 32 60 111 (kies optie 1 in ons keuzemenu). U kunt tijdens dit gesprek aangeven dat u in aanmerking wilt komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Nodig voor de aanvraag

  • Legitimatiebewijs
  • Aanvraagformulier
  • Recente pasfoto

Heeft u gevonden wat u zocht?