Heeft u een handicap met een permanent of progressief karakter? Dan kunt u in het kader van de Wegenverkeerswetgeving in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Europese gehandicaptenparkeerkaart

De Europese gehandicaptenparkeerkaart geldt voor Nederland, Oostenrijk, België, Duitsland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Finland, Liechtenstein, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Griekenland, Italië, Ierland, IJsland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en Zweden.

Er wordt onderscheid gemaakt in:

  1. De bestuurderskaart
  2. De passagierskaart

Beide kaarten zijn persoonsgebonden.

Bestuurderskaart en/of passagierskaart

Er wordt onderscheid gemaakt in een bestuurderskaart en een passagierskaart. Bent u gehandicapt en bestuurt u zelf een auto, dan kunt u een verzoek indienen voor de afgifte van een bestuurderskaart. Met deze kaart kunt u een auto op een algemene gehandicaptenparkeerplaats parkeren. Als u voor vervoer van anderen afhankelijk bent, dan kunt u een passagierskaart aanvragen. Met deze kaart kunt u op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren. Deze kaart is persoonsgebonden. U kunt deze alleen gebruiken indien u gehandicapt bent en wordt vervoerd. Tevens is het mogelijk om een kaart aan te vragen met zowel de vermelding "bestuurder" als "passagier".

Wat u moet doen

U kunt contact opnemen met gemeente Lingewaard. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur via telefoonnummer (026) 32 60 111. U kunt tijdens dit gesprek aangeven dat u in aanmerking wilt komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

 

 

 

Nodig voor de aanvraag

  • Legitimatiebewijs
  • Aanvraagformulier
  • Recente pasfoto

 

Kosten

Wanneer u voor het eerst een kaart aanvraagt en er is een positieve indicatie, betaalt u € 83,-.