Heeft u moeite met rondkomen? Misschien kunt u wel hulp gebruiken bij het maken van een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Of bent u benieuwd of u recht heeft op toeslagen. Op deze pagina vindt u een overzicht met handige websites.

Toeslag aanvragen

Misschien komt u in aanmerking voor een toeslag van de Rijksoverheid (zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag). Bekijk hier of u toeslag kunt krijgen(externe link).

Geldfit

Geldfit(externe link) helpt je om grip op je geld te houden of te krijgen. Doe de gratis test(externe link) en krijg direct een praktisch advies voor jouw situatie. Je blijft anoniem en zit nergens aan vast. Om Geldfit heen staat een groot netwerk van gemeenten, bedrijven en stichtingen. Ze kunnen je in contact brengen met een organisatie bij jou in de buurt. Geldfit is onafhankelijk zonder winstoogmerk.

Nibud

Een onafhankelijk voorlichtingsinstituut op het gebied van financiën voor huishoudens. Kijk bijvoorbeeld eens op hun website(externe link) voor een Persoonlijk Budgetadvies(externe link), een tool die laat zien waar je geld blijft. Of richtlijnen voor zak- en kleedgeld, grip houden op je administratie. En nog veel meer.

Wijzer in Geldzaken

Wijzer in geldzaken(externe link) is een initiatief van het ministerie van Financiën. Allerlei partners werken samen om u tips te geven over geldzaken.