Hulp bij geldzaken en schulden

De gemeente Lingewaard biedt haar inwoners en ondernemers ondersteuning en advies op het gebied van geldzaken en schulden.

Hoe het werkt

Afhankelijk van uw vraag verlenen de volgende organisaties hulp:

  • PLANgroep hulp voor alle inwoners
  • Zuidweg & Partners, hulp voor ondernemers
  • Rijnstad,algemeen maatschappelijk werk
  • Stichting Welzijn Lingewaard, vrijwillige budgetcoaches.

Deze organisaties ondersteunen mensen met financiële vragen en/of problemen. De hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit een adviesgesprek over inkomsten en uitgaven of over budgetbeheer en/of een minnelijke schuldenregeling.

U mag verwachten dat zij u advies en ondersteuning geven bij uw financiën en u, als het nodig is, ondersteuning geven bij het zoeken naar een oplossing voor uw schulden.

Wat u moet doen

Inwoners algemeen

Kunt u moeilijk rondkomen van uw inkomen, dreigen er betalingsachterstanden of hebt u schulden? Dan kunt u zich aanmelden voor een afspraak via lingewaard@plangroep.nl. In dit gesprek bespreken wij wat uw situatie is. Misschien kunnen wij u direct adviseren of uitnodigen voor een uitgebreid intake- of adviesgesprek.

In sommige situaties zet PLANgroep budgetbeheer in om te garanderen dat de vaste lasten op tijd betaald worden en er geen (nieuwe) schulden of betalingsachterstanden ontstaan. Zij verzorgen het budgetbeheer voor u, wanneer u niet in staat bent om dat zelf te doen. Budgetbeheer is altijd tijdelijk. Samen streven we er naar dat u zelf uw eigen financiën gaat doen.

Ondernemers

Bent u ondernemer, dan kunt u voor een afspraak rechtstreeks contact opnemen met Zuidweg & Partners via telefoonnummer (035) 538 53 50.

Nodig voor de aanvraag

Voor aanvragen neemt u identiteitsbewijzen mee van u en uw eventuele partner.

Hoe lang het duurt

Vraagt u schuldhulpverlening aan bij de gemeente? Dan moet u binnen 4 weken een eerste gesprek krijgen. In dringende gevallen moet u binnen 2 werkdagen een gesprek krijgen. Bijvoorbeeld als u uit uw woning gezet dreigt te worden, uw gas, water en elektriciteit afgesloten wordt of uw zorgverzekering opgezegd wordt.

Bent u ondernemer, dan krijgt u van Zuidweg & Partners informatie over de duur van de schuldhulpverlening.