Standplaats tijdens de weekmarkt

Er zijn drie markten binnen de gemeente Lingewaard, die plaatsvinden op de volgende dagen, tijdstippen en plaatsen:

  • op donderdag van 13.30 uur tot 18.00 uur op de Markt te Bemmel;
  • op vrijdag van 13.30 uur tot 18.00 uur op het Julianaplein te Gendt;
  • op vrijdag van 12.00 uur tot 18.00 uur op de Markt en Langestraat te Huissen.

Markstandplaats aanvragen

Wilt u een standplaats op de markt? Dan heeft u een vergunning nodig. U kunt een plaats op de markt vragen als u een handelingsbekwame natuurlijke persoon bent (dus geen BV, VOF etc.).

Bij informatie over beschikbare plekken en branches en/of andere vragen kunt u contact opnemen met Rianne van der Aa (Team VTH) gemeente Lingewaard via (026) 32 60 111. Als er meerdere geïnteresseerden zijn voor dezelfde plek wordt er geloot. Een aanvraag voor deze locaties kunt u doen door op onderstaande link te drukken.

DigiDAanvragen standplaatsvergunning
 

Dag- en standwerkersplaats

Als de vaste standplaats niet wordt ingenomen of vrij is, kan deze plaats worden ingenomen als een dag- of standwerkersplaats voor brancheartikelen die nog niet op de markt verkrijgbaar zijn. Hiervoor moet u op de dag zelf telefonisch contact opnemen met de gemeente. Alleen toestemming is voldoende, hiervoor wordt geen vergunning gegeven.

Kosten

Naast de kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag moet u marktgeld en een bijdrage voor stroomkosten betalen.  

Hoe lang het duurt

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de vergunning krijgt.

Aanvullende informatie

De vergunning is in eerste instantie voor u persoonlijk. Wilt u niet meer op de markt staan en kent u een ondernemer die op uw plek wil staan? Dan vraagt u de gemeente toestemming om uw vergunning over te dragen aan de andere ondernemer.

Een marktplaatsvergunning is iets anders dan een standplaatsvergunning. U hebt een standplaatsvergunning nodig als u een standplaats wilt op een openbare plek in de open lucht. Bijvoorbeeld op of aan de openbare weg.