Luiers en luierzakken

Waarom zijn er speciale luierzakken nodig? 

Omdat deze zakken speciaal gemaakt zijn om met de luiers te recyclen.

Waarom krijg ik maximaal twee rollen per persoon? 

Er is een beperkt aantal zakken op voorraad. We kunnen dus niet onbeperkt zakken uitgeven. Daarom krijgt u per kind twee rollen mee. Op een rol zitten tien zakken. Per kind heeft u gemiddeld één zak in de week vol. U kunt dus een paar maanden vooruit met de rollen.

Waarom gelden bij de inzameling openingstijden?

Wij willen dat alleen zakken met luiers in de container terecht komen. Is er geen toezicht, dan is de kans groot dat mensen ook ander afval tussen de luiers gooien. Als dat gebeurt, dan kunnen we luiers niet recyclen. Daarom staan de containers op plekken waar toezicht is. Bijvoorbeeld achter de hekken van bijvoorbeeld een kinderopvang. Daardoor zijn de containers alleen bereikbaar tijdens openingstijden. Wilt u uw zakken op zaterdag kwijt? Dan kunt u naar één van de milieustraten.

Waarom moet ik luiers apart inleveren? Mogen ze niet meer bij het restafval?

Als u de luiers apart inlevert, kunnen wij ze recyclen. Dat scheelt weer restafval. Wilt u de luiers niet apart inzamelen? Dan mag u deze nog steeds in de restafval container doen. Let op: levert u de luiers apart in? Dan hoeft u hier niet voor te betalen. Gooit u de luiers in de restafvalcontainer? Dan betaalt u hier wel voor.

Wat moet ik doen als de luiercontainer vol is?

Is de container vol? Geef dit aan ons door via (026) 326 01 11. Zet de zak niet zomaar naast de container of op de stoep. Kijk of er een andere container in de buurt is waar u de zak kwijt kunt. Of neem de zak weer mee naar huis.

Medische container

Ik heb geen medische container. Mag ik het afval van mijn incontinentiemateriaal tijdens openingsuren bij de kinderdagverblijven inleveren? 

Ja, dan kunt u dit tijdens de openingstijden in de luiercontainer gooien.