Als u niet mobiel bent, dan worden alledaagse dingen wat minder makkelijk. Het kan dan lastiger zijn om op visite te gaan bij vrienden of familie te bezoeken. Ervaart u in verband met uw beperkingen problemen met vervoer? De gemeente Lingewaard kan samen met u kijken naar een eventuele oplossing. De gemeente spreekt van een vervoersvoorziening als het gaat om het verplaatsen over een grotere afstand dan in en rond het huis. Er zijn collectieve en individuele vervoersvoorzieningen.

Individuele voorzieningen

Individuele voorzieningen zijn bijvoorbeeld een scootmobiel, rolstoel of een driewielfiets. Meestal regelt de gemeente alles (van het aanmeten tot en met de betaling van de factuur). Voor deze voorzieningen betaalt u wel een eigen bijdrage.

Collectieve voorzieningen

De Regiotaxi

Als u geen gebruik kunt maken van het openbaar busvervoer, wordt gekeken of gebruik van de Regiotaxi haalbaar is. Er wordt daarbij vanuit gegaan dat u zelfstandig kunt reizen en de taxibus zonder hulp van de chauffeur kunt bereiken.

Bovenregionaal vervoer Valys

Het bovenregionaal vervoer van Valys is bedoeld voor sociaal-recreatieve uitstapjes. Dit geldt voor afstanden groter dan vijf openbaar vervoerzones. Als Valys-pashouder krijgt u jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget waarmee u tegen een laag tarief kunt reizen. Een Valys-pas vraagt u rechtstreeks aan bij Valys. Meer informatie kunt u vinden op www.valys.nl(externe link).