De wandelaars komen op de eerste dag door Huissen en Bemmel. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid. Hieronder vindt u daarover meer informatie.

Bereikbaarheid Huissen 

De 50km-wandelaars komen tussen 7.30 en 13.00 uur door Huissen. De wandelaars volgen de volgende route: De Nielant, fietspad Ir. Molsweg, Binnendijk, Winterdijk, Rietbaan, Korte Loostraat, Langstraat, Vierakkerstraat, Helmichstraat,  Huismanstraat, Muntstraat, Bredestraat, Hoeve, Bergerdensestraat.

Verkeer van de Karstraat in de richting van Huissen wordt bij de Polseweg in Huissen via Angeren omgeleid. Wij adviseren verkeer vanuit Bemmel de volgende route richting Huissen te volgen: A15, A325, Pleyweg en Ir. Molsweg. De Nielant is bij de Ir. Molsweg ’s ochtends voor alle verkeer afgesloten. Verkeer vanuit De Zilverkamp wordt geleid via de Nielant, Loostraat, Van Voorststraat en Stadswal. Bergerden is via de Karstraat bereikbaar.

Woont u aan het parcours en moet u in (in de loop van de ochtend) met de auto weg? Parkeer uw auto dan een dag eerder op een plek buiten het parcours. U kunt dan snel op pad en hindert de wandelaars niet.

Bereikbaarheid Bemmel

Alle Vierdaagse wandelaars komen door Bemmel; via De Plak, Loostraat, Dorpsstraat, Teselaar en Zandsestraat lopen zij richting Nijmegen. Het parcours in Bemmel is afgesloten tussen 8.00 en 16.00 uur. U kunt met de auto, motor, scooter of (brom)fiets dan niet meer het parcours oversteken. Het is verstandig hier van tevoren rekening mee te houden. Blijf of werk bijvoorbeeld een dagje thuis. Of ga vóór 8.00 uur op pad of parkeer uw auto voor die tijd op een plek buiten het parcours. 

Wilt u tussen 8.00 en 16.00 uur met de auto van het westelijke naar het oostelijke deel van Bemmel (of andersom)? Gebruik dan de A15. Dit geldt dus ook voor het gemeentehuis. Die is op de dag van de doorkomst gewoon geopend.

Geef wandelaars ruim baan

Het wordt druk in Bemmel tijdens de doorkomst. Gaat u naar het parcours om de wandelaars aan te moedigen? Ga dan lopend of neem de fiets. Dat geldt ook als u mensen ‘van buiten’ uitnodigt om te komen kijken. Vraag hen om op de fiets, met het openbaar vervoer of vóór 9.00 uur te komen. Geef wandelaars ruim baan en steek alleen over als dat echt moet en kan. Houd daarnaast kinderen en huisdieren goed in de gaten. En is het warm op 19 juli, dan maakt u de wandelaars heel blij met koel, fris drinkwater.

U blijft bereikbaar voor hulpdiensten

De hulpdiensten zijn op de hoogte van de doorkomst van de Vierdaagse en de afsluitingen. Zij  kunnen -in geval van nood- altijd uw woning bereiken. Bent u afhankelijk van hulp aan huis (bijvoorbeeld Thuiszorg)? Vergeet dan niet uw verzorgende(n) te informeren over de beperkte bereikbaarheid op 19 juli.

Bevoorrading van bedrijven kan lastig zijn

Leveranciers van bedrijven in Huissen en Bemmel kunnen last hebben van wegafzettingen op 19 juli. Bedrijven die deze dag bevoorraad moeten worden kunnen het beste hun leveranciers vragen hier rekening mee te houden. 

De bussen rijden op 19 juli een andere route

Tijdens de doorkomst van de Vierdaagse in Bemmel rijden de bussen andere routes en op andere tijden. Kijk voor een halte in de buurt, tijden en nieuws op www.breng.nl.

Meer informatie op www.4daagse.nl 

Op de website van de Nijmeegse Vierdaagse vindt u informatie over de routes, het stratenplan, de verwachte doorkomsttijden en wegafzettingen.

Foto ter illustratie.