Zoekt u een kleinere (levensloopbestendige) woning, omdat uw kinderen de deur uit zijn? Wordt traplopen of de tuin bijhouden voor u steeds vermoeiender? Of woont u prettig in uw eigen woning en buurt, maar heeft u het idee dat het allemaal wat veiliger en comfortabeler kan? Fijn als u weet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van wonen. De wooncoach kan u adviseren.

Petra Verhagen is wooncoach voor de gemeente Lingewaard voor inwoners vanaf 65 jaar. Petra is hét aanspreekpunt voor uw woonvragen en wijst u de weg naar de juiste instanties. Dit kan wanneer u als oudere inwoner van de gemeente zelf een vraag hebt, maar ook wanneer u een vraag hebt voor een oudere in uw omgeving.

Wooncoach Petra
Petra Verhagen: “Schroom niet om met mij contact op te nemen, ik help u graag!”

Maatwerk

U spreekt af met de wooncoach bij u thuis of in overleg op een andere locatie. Het gesprek is gratis en vrijblijvend. Omdat ieder mens uniek is en elke situatie anders, krijgt u van Petra een persoonlijk advies. Zij kan u bijvoorbeeld adviseren over:

  • Levensbestendig wonen in uw eigen huis;
  • Zo lang mogelijk zelfstandig wonen;
  • Verhuizen naar een andere woning; het inzichtelijk maken wat een verhuizing voor u kan betekenen, ook op financieel gebied;
  • Het vinden van instanties voor andere vragen, zoals hulp in de huishouding of een aanpassing in uw woning;
  • Uw inschrijving en profiel op Entree.nu (aanbod huurwoningen van de woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen).

Contactgegevens

De wooncoach kunt u gratis inschakelen, geeft u advies op maat en gaat daarbij zorgvuldig om met uw gegevens. Petra is in haar functie op 1 april 2021 begonnen. U kunt haar bereiken via Stichting Welzijn Lingewaard: p.verhagen@swlingewaard.nl. U kunt Petra uiteraard ook aanspreken als u haar in een van de kerndorpen tegenkomt.