Heeft u hulp nodig bij sociale contacten, omgaan met geld of het op orde brengen van uw dagelijks leven? Lukt het u niet om zelf voor een zinvolle invulling van uw dag te zorgen? Samen met u en de mensen om u heen kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Lukt het niet samen met de mensen om u heen? Dan kunt u misschien begeleiding krijgen via de gemeente. 

Er zijn twee soorten begeleiding:

  1. Individuele begeleiding: orde brengen in uw leven, dagelijkse zaken regelen en activiteiten plannen. Maar ook praktische zaken, zoals de administratie doen. Soms is er tijdelijke hulp nodig waarbij iemand u dingen uitlegt zodat u het daarna zelf kunt
  2. Dagbesteding: begeleiding in een groep. De begeleiding is gericht op bijvoorbeeld het voorkomen van eenzaamheid, het leren omgaan met dementie of het verlichten van de mantelzorger.

 De gemeente kan voor het bieden van begeleiding een bijdrage in de kosten vragen.

Wat moet ik doen?

U kunt een melding 'zorg en ondersteuning' maken. Wij nemen daarna contact met u op en gaan samen met u op zoek naar een passende oplossing. 

Met DigiD

Als u het formulier met DigiD gebruikt, worden uw naam en adres alvast automatisch ingevuld.

DigiD linkMelding zorg en ondersteuning

Zonder DigiD

Liever zonder DigiD? Dat kan ook. U moet dan wel zelf uw persoonlijke gegevens invullen.

Melding zorg en ondersteuning

U mag natuurlijk ook telefonisch contact opnemen.

Hoe lang duurt het?

  • Direct na het versturen van het meldingsformulier sturen we u een ontvangstbevestiging via de mail. U weet nu zeker dat de melding binnen is gekomen.  
  • Na ontvangst van dit formulier neemt een medewerker van gemeente Lingewaard binnen 7 werkdagen met u contact op.

Meer uitleg over de melding zorg en ondersteuning.