Nieuws uit Lingewaard

RSS feed
 • Taxus taxi gaat weer van start

  De Stichting Taxus Taxi gaat vanaf 10 juni weer van start met de inzameling van taxussnoeisel. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie.

 • Opening Bos Idylle / kasteelterrein Ressen

  Na jaren van voorbereiding en aanleg is het moment gekomen dat de Bos Idylle/kasteelterrein Ressen open gaat voor het publiek. Mede dankzij Park Lingezegen en Werkgroep Kasteelterrein Ressen is er een prachtig park ontstaan op de plek van het voormalig kasteel en huis te Ressen. Op zaterdag 25 mei 2019 om 13.00 uur gaat het gebied open.

 • Geef uw afgedankte kleding een nieuw leven

  Iedereen gooit wel eens kleding weg; een broek die te krap zit, een shirt met een motiefje dat uit de mode is, of een miskoop met het kaartje er nog aan. In Lingewaard wordt afgedankte kleding apart ingezameld. 

 • Wijziging oud papier ophalen in Huissen rond Hemelvaart

  Op donderdag 30 mei is het Hemelvaart. Daarom wordt die dag geen oud papier opgehaald in de Kom van Huissen en ’t Kempke. Het oud papier wordt opgehaald op donderdag 23 mei.

 • De eikenprocessierups

  Ook dit jaar komt de eikenprocessierups  voor in Lingewaard. De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups die in mei, juni en juli in het zuiden van Nederland op eikenbomen voorkomt.

 • Stand van zaken herbouw gemeentekantoor

  We zijn negen maanden verder sinds de brand van 22 augustus 2018. Ambtenaren en college hebben allemaal een werkplek gevonden. In de units, één vleugel van het gemeentekantoor of het pand aan de Dorpsstraat. Hoewel het ontwerpproces goed loopt, duurt het zeker nog tot volgend jaar zomer voordat we het herbouwde gemeentekantoor weer helemaal in gebruik kunnen nemen.

 • Komst Goodman Group en Tegelgroep Nederland naar Lingewaard

  Deze maand start vastgoedgroep Goodman Group met de ontwikkeling van een distributiecentrum. Dit centrum wordt gebouwd op industrieterrein Pannenhuis II (Expeditiedreef) in Bemmel. Tegelgroep Nederland (onderdeel van Saint-Gobain) vestigt zich op deze plek. Goodman, Tegelgroep en gemeente Lingewaard tekenden dinsdag 7 mei een samenwerkingsovereenkomst.

 • Verkiezingen Europees Parlement op 23 mei 2019

  U bent stemgerechtigd inwoner uit de Europese Unie (EU). Daarom kunt u op 23 mei uw stem uitbrengen tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. Stemmen bij de Europese verkiezingen betekent inspraak hebben over de richting die de EU de volgende vijf jaar volgt. 

 • Regels vervoer rolstoelgebruikers Avan Service worden strenger

  Zit u in een rolstoel en reist u met vervoerder Avan? Dan is deze informatie voor u belangrijk.

 • Denkt u mee over de inzameling van afval?

  Vanaf 2020 geldt in Lingewaard een nieuw afvalbeleid. Dit nieuwe beleid gaat iets betekenen voor de manier waarop we in Lingewaard uw afval gaan inzamelen. 

Vergaderingen en bijeenkomsten

 • Vergadering Welstandcommissie

  Op woensdag 22 mei 2019 is er een vergadering Welstandcommissie (mandaat).

  Locatie: kasteel de Kinkelenburg, Burgzaal

  Aanvang 9:00 uur

 • Speelruimtemarkt

  Bent u benieuwd naar de belangrijkste speerpunten voor de speelruimte in uw wijk?

 • Denkt u mee over de inzameling van afval?

  Vanaf 2020 geldt in Lingewaard een nieuw afvalbeleid. Dit nieuwe beleid gaat iets betekenen voor de manier waarop we in Lingewaard uw afval gaan inzamelen.