kranten

Nieuws uit Lingewaard

RSS feed
 • Nijmegen en Lingewaard starten met uitvoering Dorpensingel

  Nijmegen-Noord groeit snel. Het is belangrijk dat dit stadsdeel en Bemmel goed bereikbaar blijven. De gemeenten Nijmegen en Lingewaard gaan daarom samen de Dorpensingel aanleggen en hebben dat vandaag in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. 

 • Voorkom besmetting met meningokokken

  In het voorjaar van 2019 ontvangt een grote groep jongeren een persoonlijke uitnodiging. Zij kunnen zich laten inenten, een prik halen, tegen de meningokokbacterie. 

 • Raadspraat: De jeugd heeft de toekomst

  Je bent 18 jaar geworden, je mag eindelijk stemmen. Veel jongeren vragen zich echter af waarom ze zouden gaan stemmen. Jongeren zijn de minst vertegenwoordigde groep kiezers in Nederland. We zien al jaren structureel een lage opkomst van jongeren als we weer naar de stembus mogen. 

 • Zaterdag 30 maart: gratis compost ophalen

  Zaterdag 30 maart is het  landelijke Compostdag. Inwoners van de gemeente Lingewaard gratis kunnen dan compost ophalen bij de gemeentewerf. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun inzet om GFT- (groente-, fruit- en tuinafval) en groenafval (snoeihout, takken, gras) gescheiden aan te leveren in de GFT-container. Dit organisch afval wordt door afvalbedrijf Attero in Wilp bij Apeldoorn verwerkt tot compost. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

 • Jongeren onder 18 krijgen boete voor alcohol tijdens carnaval

  Tijdens het carnaval in Lingewaard heeft de gemeente controles gedaan op alcoholgebruik onder feestvierders. In totaal hebben 58 jongeren onder de 18 jaar een boete gekregen. De boetes zijn voor het gebruiken van of in het bezit hebben van alcohol. Burgemeester Schuurmans: “Lingewaard zet in op het tegengaan van alcoholgebruik onder de 18 jaar. Alcohol geeft onherstelbare schade aan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren. De cijfers laten zien dat het goed is dat we deze controles blijven uitvoeren.”

 • Onderzoeksonderwerpen gevraagd door de rekenkamercommissie

  In iedere gemeente in Nederland is er een rekenkamer of rekenkamercommissie. Ook Lingewaard heeft een rekenkamercommissie. Deze bestaat uit een voorzitter van buiten en leden die zijn voorgedragen door hun fractie uit de gemeenteraad. Een secretaris en een onderzoeker ondersteunen de commissie.

 • Start aanleg glasvezel buitengebied: inschrijven nog tot 1 juni

  De aanleg van glasvezel in het buitengebied is gestart. Naar verwachting kan iedereen die zich heeft ingeschreven in het derde kwartaal van 2019 gebruikmaken van supersnel internet en haarscherpe televisie.

 • Betuwe Onderneemt Beter zet regio op de kaart met ‘storytelling’

  Storytelling. Dat is waar Betuwe Onderneemt Beter dit jaar om draait. Want onze regio is er een om trots op te zijn. En de verhalen van onze ondernemers zijn het meer dan waard om verteld en gehoord te worden. Betuwe Onderneemt Beter organiseert daarom op 26 maart ‘De Betuwe Draait Door’. Journalist Roelof Hemmen legt die avond prikkelende stellingen voor aan ondernemers en politieke kopstukken.

 • Meer wijkgroen en duidelijkheid door deal Park Holthuizen

  Gemeente Lingewaard en de familie Hubers, eigenaar van Park Holthuizen, hebben overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van de voormalige manege en de verkoop van de groenstrook tussen het Huissense park en de aangrenzende wijk De Zilverkamp aan de gemeente. De gemeente neemt ook oude toezeggingen van de eigenaar over om delen van het groen te koop aan te bieden aan aanwonenden.

 • Oproep Gendtse onderwerpen voor kinderraad

  Elk jaar is er in Lingewaard een hele bijzondere raadsvergadering: de kinderraadsvergadering! Kinderen uit de klas van de kinderburgemeester praten woensdag 5 juni over dingen die in hun woonplaats beter moeten worden. Zij kiezen één onderwerp uit dat ook echt wordt aangepakt. Dit jaar staat Gendt centraal, de woonplaats van kinderburgemeester Cas Vermaas.

Vergaderingen en bijeenkomsten

 • Uitnodiging inloopavond Visie Polseweg Huissen

  Op woensdag 27 maart organiseren wij een inloopavond over de uitvoering van de Visie Polseweg Huissen. U kunt op elk moment tussen 19.00 en 21.30 uur binnenlopen. De avond is in zalencentrum De Valom aan de Karstraat in Huissen.

 • Het Geluk van Lingewaard organiseert Lingewaard in beeld! Doet u mee?

  In 2020 is de volgende editie van ‘Het Geluk van Lingewaard’. Onder het motto ‘Lingewaard in beeld’ zullen dan in de verschillende woonkernen kunst- en culturele manifestaties plaatsvinden. 

 • Informatieavond 26 maart: aanpassing bochten Karstraat Huissen

  De gemeente is bezig met aanpassingen aan de Karstraat in Huissen. Doel is de verkeersveiligheid en -doorstroming te verbeteren.

 • Betuwe Onderneemt Beter zet regio op de kaart met ‘storytelling’

  Storytelling. Dat is waar Betuwe Onderneemt Beter dit jaar om draait. Want onze regio is er een om trots op te zijn. En de verhalen van onze ondernemers zijn het meer dan waard om verteld en gehoord te worden. Betuwe Onderneemt Beter organiseert daarom op 26 maart ‘De Betuwe Draait Door’. Journalist Roelof Hemmen legt die avond prikkelende stellingen voor aan ondernemers en politieke kopstukken.