Door de oorlog in Oekraïne komen vluchtelingen onze kant op. We willen deze mensen zo goed mogelijk helpen. Op deze pagina vindt u informatie over wat u kunt doen en wat de gemeente doet. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Kijk op www.refugeehelp.com(externe link). Deze website is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. Kijk ook op de website van de Rijksoverheid(externe link) voor meer informatie

Wilt u helpen, bijvoorbeeld door spullen te doneren of als vrijwilliger aan de slag te gaan? Kijk dan op de site van Vluchtelingenwerk Nederland(externe link)

Contact

Heeft u vragen aan de gemeente? Vul dan het contactformulier in. Doe dat ook als u:

  •  zelf vluchtelingen opvangt;
  • een opvanglocatie beschikbaar heeft.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om te kijken hoe we u kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het inschrijven van de vluchtelingen bij de gemeente. Het is heel belangrijk dat Vluchtelingen ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen. Alleen dan krijgen ze een Burgerservicenummer (BSN). Hiermee kunnen ze werken, naar school gaan of sporten. Een BSN is ook nodig om medische hulp te kunnen krijgen. Een afspraak maken voor registratie? Bel (026) 32 60111.