Opladen elektrische voertuigen

Lingewaard stimuleert het gebruik van elektrische voertuigen. Wij plaatsen openbare laadpalen, op aanvraag en voor de vraag uit. Zo zijn de laadpalen bereikbaar voor inwoners en bezoekers van Lingewaard. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laadt u altijd op met 100% groene stroom van Nederlandse windmolens.  

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?

In de gemeente wordt de komende jaren het netwerk van openbare laadpalen uitgebreid. De gemeente bepaalt samen met Royal Haskoning en Vattenfall InCharge waar een nieuwe laadpaal komt. Vattenfall InCharge zorgt voor voldoende laadmogelijkheden. Uitgangspunt: twee parkeervakken per laadpaal en twee elektrische auto’s die tegelijk laden. 

Op de plankaart voor openbare laadpalen(externe link) ziet u de plekken waar een laadpaal staat of kan komen. Deze kaart is tot stand gekomen in goed overleg met inwoners en belanghebbenden. Hun reacties vindt u in de reactienota hieronder.

Reactienota plankaart openbare laadpalen Lingewaard juni 2022

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Hebt u (binnenkort) een elektrische auto, geen eigen oprit en staat er geen openbare laadpaal in de buurt (of is die vaak bezet)? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Dat kost niets; u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. 

Aanvragen openbare laadpaal(externe link)

Kijk op de website van Vattenfall InCharge(externe link) voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte. Woont u in een complex met een Vereniging van Eigenaren? Kijk dan onderaan de pagina bij de 'veelgestelde vragen laadpalen'. 

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te gebruiken, hebt u een laadpas nodig. Er zijn meerdere laadpasopties waaruit u kunt kiezen. U kunt een vergelijkingssite gebruiken om te kijken wat voor u de beste optie is. 

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt kunt vinden. Vattenfall InCharge biedt de InCharge-app gratis aan. Hierin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u in de app of een laadpaal vrij is en leidt de ingebouwde navigatiefunctie u naar de locatie van deze paal. 

De app downloaden(externe link)