Komt u in de gemeente Lingewaard wonen? Of verhuist u binnen onze gemeente? Geef dat dan op tijd aan ons door. Want pas wanneer u in onze gemeente op uw nieuwe adres staat ingeschreven, mag u daar afval aanbieden. Tot die tijd moet u bij uw oude woning uw afval aanbieden. Wilt u uw nieuwe adres en verhuisdatum doorgeven? Dat kan via deze pagina.

Wanneer wordt uw afval opgehaald?

Woont u in uw nieuwe woning? Op www.mijnafvalwijzer.nl ziet u wanneer in uw nieuwe straat het afval wordt ingezameld. U kunt hiervoor ook de gratis AfvalWijzer-app downloaden.

Nieuwbouwwoning

Gaat u in een nieuwbouwwoning wonen? Dan staan bij deze woning nog geen containers. Geef daarom uw verhuisdatum aan ons door zodra die bekend is. Dan laten wij de containers tegen die tijd bij uw nieuwe woning plaatsen. De containers kunt u pas laten legen wanneer u op uw nieuwe adres staat ingeschreven. U krijgt een container met een inhoud van 280 liter voor gft-afval en een container met een inhoud van 180 liter voor restafval. Wilt u een kleinere gft-container? Belt u dan met Sulo: 0800 023 13 23 (gratis nummer).

Bestaande woning

Verhuist u naar een bestaande woning? Dan kunt u de containers gebruiken die op dat adres staan. Deze containers kunt u pas laten legen wanneer u daadwerkelijk op uw nieuwe adres staat ingeschreven.

Appartement/hoogbouw

Gaat u in een appartementencomplex of hoogbouwwoning wonen? Dan kan het zijn dat u gebruik gaat maken van een ondergrondse afvalcontainer. Hiervoor heeft u een pasje nodig. Op deze pagina kunt u uw pasje aanvragen. Woont u op de Markt in Huissen? Dan heeft u geen milieupas nodig, maar een speciale sleutel. Bel ons Klant Contact Centrum (026) 32 60 111 en maak een afspraak om de sleutel op te halen.

Grofvuil / verhuisvuil

Als u gaat verhuizen, kan het zijn dat u meer afval heeft. Dit verhuisvuil of grofvuil kunt u laten ophalen door de gemeente. Kijk hiervoor op de pagina over grofvuil. U kunt het ook brengen naar een van de milieustraten in onze gemeente.

Tarieven

U betaalt voor het afval dat u aanbiedt. Bekijk de tarieven van onze gemeente.