Verloren of gevonden voorwerpen melden

Heeft u iets gevonden of bent u iets verloren in Lingewaard? Meld of zoek het op iLost, dé zoekmachine voor gevonden voorwerpen.

Sinds maart 2024 gebruiken we iLost. iLost is een website voor gevonden spullen. Mensen die iets kwijt zijn en mensen die iets gevonden hebben, kunnen kijken of zijn of haar eigendom is gevonden. Mensen en organisaties die iets gevonden hebben, kunnen de gevonden spullen op de iLost website zetten.

U bent iets verloren

Bent u iets verloren in de gemeente Lingewaard? Kijk op de website van iLost of u het daar terugvindt.

Verloren voorwerp zoeken

Uw voorwerp is gevonden

Als uw voorwerp gevonden is, kunt u het afhalen op het gemeentehuis. Neem uw legitimatiebewijs mee.

Uw voorwerp is niet gevonden

Is uw voorwerp niet gevonden? Dan kunt u, ook via iLost, melden wat u bent verloren. Gevonden voorwerpen die bij de gemeente Lingewaard worden ingeleverd staan na 5 werkdagen op iLost.

Uw voorwerp terugkrijgen

Als uw voorwerp is gevonden, kunt u het ophalen op het gemeentehuis. U moet een legitimatiebewijs meenemen. Ook moet u kunnen aantonen dat het voorwerp van u is. Bij­voor­beeld door het be­schrij­ven van spe­ci­fie­ke ken­mer­ken of bij een te­le­foon het door­ge­ven van het IMEI-num­mer.

U hebt iets gevonden

Als u een voorwerp hebt gevonden in de gemeente Lingewaard, meld het dan aan op de website van iLost. U kunt het voorwerp dan thuis bewaren tot iemand zich meldt. 

Gevonden voorwerp melden

U kunt het voorwerp ook naar het gemeentehuis brengen.

Als u een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart vindt, moet u deze documenten altijd afgeven op het gemeentehuis. Deze mag u niet thuis bewaren.

Heeft u een fiets(wrak) gevonden? Meld dit dan via Melding woon- en leefomgeving

Paspoort, ID-kaart of rijbewijs kwijt?

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt? Geef het dan als vermist op.

Vermissing of diefstal reisdocument aangeven

Gevonden rijbewijzen van inwoners van Lingewaard sturen we terug naar de eigenaar. Rijbewijzen van mensen uit andere gemeenten sturen we naar de RDW. Zij beslissen of je het rijbewijs terugkrijgt. 

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.