De wandelaars komen op ‘Blauwe Dinsdag’ door Huissen en Bemmel. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid. De parcoursen van de verschillende afstanden zullen in Huissen van 07.00 uur tot 14.00 uur en in Bemmel van 07.00 uur tot 16.00 uur voor al het rijdende verkeer afgesloten zijn. Pas als het parcours na afloop door de politie is vrijgegeven, is de weg weer toegankelijk voor verkeer. Hieronder vindt u daarover meer informatie.

Bereikbaarheid Huissen

De 50km-wandelaars komen tussen 7.30 en 13.00 uur door Huissen. De wandelaars volgen de volgende route: De Nielant, fietspad Ir. Molsweg, Binnendijk, Winterdijk, Rietbaan, Korte Loostraat, Langstraat, Vierakkerstraat, Helmichstraat, Huismanstraat, Muntstraat, Bredestraat, Hoeve, Bergerdensestraat.

Verkeer van de Karstraat in de richting van Huissen wordt bij de Polseweg in Huissen via Angeren omgeleid. Wij adviseren verkeer vanuit Bemmel de volgende route richting Huissen te volgen: A15, A325, Pleyweg en Ir. Molsweg. De Nielant is bij de Ir. Molsweg ’s ochtends voor alle verkeer afgesloten. Verkeer vanuit De Zilverkamp wordt geleid via de Nielant, Loostraat, Van Voorststraat en Stadswal. Bergerden is via de Karstraat bereikbaar.

Woont u aan het parcours en moet u in (in de loop van de ochtend) met de auto weg? Parkeer uw auto dan een dag eerder op een plek buiten het parcours. U kunt dan snel op pad en hindert de wandelaars niet.

Bereikbaarheid Bemmel 

Alle wandelaars komen door Bemmel; via De Plak, Loostraat, Dorpsstraat, Teselaar en Zandsestraat lopen zij richting Nijmegen. Het parcours in Bemmel is afgesloten tussen 7.00 en 16.00 uur. Het is dan niet meer mogelijk om met uw auto, motor, scooter of (brom)fiets het parcours over te steken. 

Het is verstandig hier van tevoren rekening mee te houden. Blijf of werk bijvoorbeeld een dagje thuis. Of ga vóór 7.00 uur op pad of parkeer uw auto voor die tijd op een plek buiten het parcours. 

Wilt u tussen 7.00 en 16.00 uur met de auto van het westelijke naar het oostelijke deel van Bemmel (of andersom)? Gebruik dan de A15. Dit geldt dus ook voor het gemeentehuis. Deze is op de dag van de doorkomst gewoon geopend.

Geef wandelaars ruim baan

Het wordt druk in Bemmel tijdens de doorkomst. Gaat u naar het parcours om de wandelaars aan te moedigen? Ga dan lopend of neem de fiets. Dat geldt ook als u mensen ‘van buiten’ uitnodigt om te komen kijken. Vraag hen om op de fiets of vóór 9.00 uur te komen. Geef wandelaars ruim baan en steek alleen over als dat echt moet en kan. Houd daarnaast kinderen en huisdieren goed in de gaten. Als het warm is op 16 juli, dan maakt u de wandelaars heel blij met koel, fris drinkwater.

U blijft bereikbaar voor hulpdiensten

De hulpdiensten zijn op de hoogte van de doorkomst van de 4Daagse en de afsluitingen. Zij kunnen -in geval van nood- altijd uw woning bereiken. Bent u afhankelijk van hulp aan huis (bijvoorbeeld Thuiszorg)? Vergeet dan niet uw verzorgende(n) te informeren over de beperkte bereikbaarheid op 16 juli.

Bevoorrading van bedrijven kan lastig zijn

Leveranciers van bedrijven in Huissen en Bemmel kunnen last hebben van wegafzettingen op 16 juli. Bedrijven die deze dag bevoorraad moeten worden kunnen het beste hun leveranciers vragen hier rekening mee te houden. 

De bussen rijden op 16 juli een andere route 

Tijdens de doorkomst van de 4Daagse in Bemmel rijden de bussen andere routes en op andere tijden. Sommige diensten vervallen helemaal. 

 • Lijn 33: van aanvang dienst tot 14.00 uur omleidingen in Huissen
  In Huissen vervallen de haltes: Valom, ‘t Binnenveld, Bredestraat, Heirweg, Nielant, Grevenveld.
  Haltes die wel aangedaan worden zijn: Stadswal, Langekerkstraat.
 • Lijn 300: van aanvang dienst tot 14.00 uur omleidingen in Huissen
  In Huissen vervallen de haltes: Bredestraat, Heirweg, Nielant, Grevenveld.
  Haltes die wel aangedaan worden zijn: Stadswal, Langekerkstraat, Mea Vota, Florapark, Nieuwe Diep, Agropark.
 • Lijn 33: van 08.00 tot 18.00 uur omleidingen in Bemmel en Lent:
  In Bemmel en Lent vervallen de haltes: Oostervelden t/m Lent Lentseveld.
  Halte die wel aangedaan wordt is: Papenstraat.
 • Lijn 300: van 08.00 tot 16.00 uur omleiding in Bemmel
  In Bemmel vervallen de haltes: Dorpsstraat tot en met Ressen Kerkenhofstraat.
  Halte die wel aangedaan wordt is: Papenstraat.
 • Lijn 35 midibus : kan een groot gedeelte van de route niet rijden. 
  In Bemmel wordt alleen de halte Papenstraat aangedaan.

  Kijk voor een halte in de buurt, tijden en nieuws op www.breng.nl.