Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Soms is daar ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken, boodschappen doen, maaltijden bereiden of het doen van de was. Tijdelijk of voor een langere periode.

Om in aanmerking te komen voor hulp bij het huishouden moet er sprake zijn van een beperking en/of belemmering.

Voor vragen over hulp in het huishouden kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur bellen naar één van de consulenten via telefoonnummer (026) 326 01 11, menukeuze 1.

Bij de medewerker kunt u een melding maken van uw probleem. Wij denken mee over oplossingen in uw eigen omgeving en zo nodig volgt een afspraak voor een gesprek. De medewerker is op de hoogte van alle mogelijkheden van de hulpinstanties in uw omgeving. Zij bieden u een luisterend oor en denken graag met u mee. Samen met u zoeken zij naar een passende oplossing.

In het gesprek met u wordt altijd eerst gekeken wat u zelf nog kunt doen of zelf kunt regelen. Dat wordt ‘eigen kracht’ genoemd. Ook wordt besproken  wat  u tot nu toe heeft gedaan om uw probleem op te lossen. En of er huisgenoten zijn die een helpende hand kunnen bieden.

Heeft u gevonden wat u zocht?