Wat is het?

Als u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf kunt doen, dan kan de gemeente u helpen. De gemeente zoekt samen met u naar een oplossing. Soms betekent dit dat u zelf probeert iets te veranderen in uw situatie. In andere gevallen geeft de gemeente u gerichte hulp.

De hulp is erop gericht dat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen. Denk aan:

  • zelf uw huishouden doen
  • verplaatsen in en om uw woning
  • verplaatsen in uw omgeving met een vervoermiddel
  • normaal gebruikmaken van uw woning
  • andere mensen ontmoeten

Wat u moet doen

U kunt uw hulpvraag stellen via de melding zorg en ondersteuning. U geeft daarbij aan dat u beperkingen ervaart in uw dagelijks leven. Wij gaan dan samen met u op zoek naar een passende oplossing.

Uw hulpvraag stellen

Nadat we uw hulpvraag hebben ontvangen nemen we binnen drie werkdagen contact met u op. 

De Wmo consulent zal samen met u gaan kijken naar een passende oplossing. Zij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden van de hulpinstanties in uw omgeving. Zij bieden u een luisterend oor en denken graag met u mee. Samen zoeken zij met u naar een passende oplossing.

Wat kost het?

Voor een Wmo-voorziening is een eigen bijdrage verschuldigd. U betaalt nooit meer dan de kostprijs (incl. onderhoudscontracten). Die wordt vastgesteld en geïnd door het CAK. Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw leeftijd en leefsituatie. U kunt meer informatie vinden op www.hetcak.nl(externe link).

Hoelang duurt het?

  • Direct na het versturen van uw hulpvraag via het meldingsformulier sturen we u een ontvangstbevestiging via de mail. U weet nu zeker dat de melding binnen is gekomen.  
  • Na ontvangst van dit formulier neemt een medewerker van gemeente Lingewaard binnen drie werkdagen met u contact op.