Op de Nielant in Huissen komen nieuwe fi ets-/voetgangersoversteekplaatsen. Hiermee wordt het voor fietsers en voetgangers makkelijker en veiliger om over te steken. En ontstaan er directe en korte fietsroutes naar de scholen en het winkelcentrum de Zilverkamp.

Locaties

De eerste oversteek leggen we aan bij de Sportdreef en sluit aan op het fiets-/voetpad door de Parkzanderij. De tweede oversteek komt bij de bestaande kruising met de Schaapsdam. Deze verbinden we met een nieuw fietspad met de Wagenweg. Bij de oversteken komen verkeerslichten.

Planning

De werkzaamheden voeren we uit in oktober en november. De Nielant is daarom van 7 t/m 27 november afgesloten voor doorgaand verkeer. Alle woningen, winkels, scholen en het tankstation blijven bereikbaar. Ook fietsers moeten tijdelijk omfietsen. We geven dit met borden aan.

Lijn 33 en 300

Van 7 t/m 27 november rijden lijn 33 en 300 niet over de Nielant en de Loostraat. De bushaltes op de Nielant en de Loostraat vervallen tijdelijk. Bij de rotonde Nielant - Ing. Molsweg komt een tijdelijke halte met een fietsenstalling.

Meer informatie

Kijk op www.lingewaard.nl/fietsoversteken-nielant voor alle actuele informatie.