Door de aanhoudende crisis in Oekraïne komen er nog steeds veel vluchtelingen naar Nederland. Lingewaard vangt nu 117 Oekraïense vluchtelingen op in gemeentelijke opvanglocaties. Maar dat is niet genoeg. Daarom moet er extra tijdelijke huisvesting komen. Hiervoor kijkt het college naar het gebouw en terrein van de voormalige sportschool aan de Kruisstraat in Gendt.

Op deze pagina houden we u de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen 

  Situatieschets Kruisstraat 18-20 Gendt en omgeving

  Tweede informatieavond woensdag 11 januari

  Op woensdag 11 januari was er een tweede presentatie waarin we ingingen op de recente ontwikkelingen en antwoorden gaven op de vragen die tijdens de inloopavond op 13 december gesteld zijn.  De presentatie die daar gehouden is, vindt u hieronder.

  Hieronder vindt u ook een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de voorgenomen huisvesting aan de Kruisstraat.

  Vragen en antwoorden opvang Oekraïense vluchtelingen Kruisstraat Gendt

  Plan van aanpak meer woningen

  In Lingewaard zijn meer mensen op zoek naar een woning. Het college begrijpt ook hun vragen en zorgen. En wil ook dat zij woonruimte kunnen vinden in onze gemeente. Daarom neemt het college meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen op in bestaande plannen. Daarnaast komen er 150 tijdelijke huurwoningen voor starters, senioren en statushouders. Met deze plannen wil het college zorgen voor meer woonruimte voor verschillende groepen. Hiermee starten we in 2023.

  Persbericht Extra opvang Oekraïense vluchtelingen in Gendt

  Brief omwonenden Kruisstraat Gendt over komst Oekraïense vluchtelingen