Omschrijving

De gemeente kan u helpen als u zich niet meer zelfstandig kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom. De gemeente zoekt samen met u naar een oplossing. In bepaalde gevallen kunt u een rolstoel of een aanpassing aan uw rolstoel krijgen.

Heeft u incidenteel een rolstoel nodig? Met Incidenteel bedoelen we niet meer dan 2 dagen in de week. Dan kunt u gebruik maken van de rolstoel uitleenservice van de gemeente Lingewaard. Meer informatie over de uitleenservice.

Hoe het werkt

Welke hulp de gemeente geeft, hangt af van wat voor u de beste oplossing is.

Allereerst bekijkt de gemeente of u zelf uw probleem kunt oplossen. Dit kan bijvoorbeeld door hulp van familie, vrienden of bekenden.

Verder kijkt de gemeente ook of u geholpen bent met een algemene hulpdienst. Als zo'n hulpdienst niet kan, dan kan de gemeente u individuele hulp geven. De gemeente kan u bijvoorbeeld het volgende bieden:

  • een rolstoel;
  • een aanpassing aan uw rolstoel;
  • een geldbedrag, zodat u zelf een rolstoel kunt kopen;
  • deelname aan een rolstoelpool.

Wat u moet doen

U kunt contact opnemen met de gemeente Lingewaard via telefoonnummer 026-3260111. U kunt tijdens dit gesprek aangeven dat u beperkingen ervaart in uw dagelijks leven.

Tijdens het gesprek kan de medewerker een melding maken dat u beperkingen ervaart in het kader van de wet maatschappelijke ondersteuning. U ontvangt hiervan een ontvangstbevestiging thuis gestuurd. Na ontvangst van uw melding zal een van de Wmo consulenten contact met u opnemen voor het maken van een afspraak om u thuis te bezoeken. De Wmo consulent zal samen met u gaan kijken naar een passende oplossing. Zij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden van de hulpinstanties in uw omgeving. Zij bieden u een luisterend oor en denken graag met u mee. Samen zoeken zij met u naar een passende oplossing.

Hoe lang het duurt

Nadat u zich gemeld heeft bij de gemeente, heeft het college van burgemeester en wethouders 6 weken de tijd om onderzoek te doen. U krijgt een verslag van de uitkomsten van het onderzoek en de oplossing die de gemeente u wil bieden. Daarna kunt u een aanvraag indienen. Binnen 2 weken na de aanvraag ontvangt u bericht.