We gebruiken de hele dag energie. Bij het opladen van de telefoon, het aandoen van het licht. Veruit de meeste apparaten gebruiken stroom. Energietransitie begint met het besparen van energie. De energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken. We kunnen energie besparen, minder gebruiken en zuiniger omgaan met energie. Energie die we niet gebruiken hoeven we niet te betalen. Daarmee is energie besparen goed voor het milieu en de portemonnee.

Projecten 2021

In 2021 vinden verschillende projecten plaats om minder energie te gebruiken. Deze projecten staan hieronder genoemd:  

Voor inwoners:

  • Energieloket: het adviseren aan inwoners en bedrijven over hoe energie te besparen.
  • RREW-regeling: Het aanmoedigen van inwoners om energie te besparen.
  • Huur-koop samenwerking: we doen minimaal 1 project waarin minstens 10 woningeigenaren meedoen met verduurzaming aan huurwoningen door de woningbouwcorporaties.

Voor bedrijven:

  • Controle op besparing van energie bij bedrijven: we laten de ODRA controleren op besparing van energie bij bedrijven.
  • Reclame duurzame bedrijven: we bieden elk jaar minimaal 5 bedrijven die verduurzamen een podium. Bijvoorbeeld door het opnemen van een filmpje of het plaatsen van een artikel in het gemeentenieuws en/ of de nieuwsbrief bedrijven.
  • Voldoende informatie over energietransitie voor bedrijven: we verrijken de gemeentelijke communicatiekanalen met informatie voor bedrijven.
  • Waardebon bedrijven: we geven bedrijven een waardebon die ondernemers uit kunnen geven aan advies over besparing van energie / energietransitie. 

Voor beiden:

  • Op gesprek: wij houden gesprekken met inwoners die nieuwe ideeën hebben en bedrijven die energie willen besparen. Dit doen we om projecten te faciliteren en een kans te geven te groeien.

Opzoek naar meer informatie

Wilt u meer weten over de projecten, tips en geld dat u kunt ontvangen om besparingen te doen? Het Energieloket Lingewaard biedt gratis advies aan inwoners en ondernemers in Lingewaard. Ze staan voor u klaar. Kijk op: www.energieloketlingewaard.nl.