Verhuizing doorgeven

Als u verhuist naar een adres in de gemeente Lingewaard, geeft u de verhuizing aan ons door. Doe dit niet eerder dan 4 weken vóór uw verhuisdatum en uiterlijk binnen 5 dagen na uw verhuisdatum. Als u naar een andere gemeente verhuist, geeft u uw verhuizing aan die gemeente door. U wordt dan automatisch uitgeschreven uit de gemeente Lingewaard.

Wat u moet doen

Geef aan of u alleen of met meerdere personen verhuist.

Wanneer u met meerdere personen verhuist en u ongehuwd bent of niet geregistreerd staat bij de Burgerlijke Stand als geregistreerde partner, dan moet ieder persoon de verhuizing apart doorgeven. Als gezinsleden naar een ander adres verhuizen of van een ander adres komen dan uzelf, moeten zij de verhuizing ook apart doorgeven.

Datum van verhuizing

De gemeente Lingewaard ontleent de datum van verhuizing aan de aangifte. De dag waarop de aangifte is doorgegeven, geldt als datum van verhuizing.

Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  • Bij vertrek naar het buitenland (emigratie), bent u verplicht dit binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland door te geven. 
  • U dient schriftelijk aangifte van vertrek naar het buitenland te doen indien de redelijke verwachting bestaat dat u ten minste 2/3 van een jaar in het buitenland zult verblijven.
  • Wanneer u vertrekt naar een andere gemeente, moet u zich laten inschrijven bij uw nieuwe gemeente.

Verhuizen vanuit het buitenland naar Nederland

Verwijzing